Skip to main content

Eθνική Ελλάδος: Στον αέρα το μέλλον του Πογιέτ

Το γυαλί στις σχέσεις της ΕΠΟ με τον Ουρουγουανό τεχνικό ράγισε και όλα είναι πιθανά ενόψει των παιχνιδιών του Μαρτίου για τα playoffs του Nations League.

H Εθνική Ελλάδος αντιμετωπίζει σε φιλικό παιχνίδι την Νέα Ζηλανδία(17/11), έπειτα την Γαλλία(21/11) για την τελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Euro2024 και σε αυτά τα παιχνίδια στον πάγκο θα συνεχίσει να βρίσκεται στον πάγκο ο Γκουστάβο Πογιέτ.

Τι θα συμβεί μετά; Όλα είναι πιθανά. Μετά τις δηλώσεις του Ουρουγουανού τεχνικού για την οκτάμηνη οφειλή της ΕΠΟ προς τον βοηθό του, οι δύο πλευρές βρίσκονται σε… εμπόλεμη κατάσταση και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την επόμενη ημέρα.

Η ομοσπονδία δεν έχει ανοίξει συζήτηση για νέο συμβόλαιο στον Πογιέτ(το υπάρχον ολοκληρώνεται τέλη Μαρτίου), ο έμπειρος κόουτς έκανε τον εαυτό του διαθέσιμο και μάλιστα δημόσια για την Εθνική Ιρλανδίας και όλα βρίσκονται στον αέρα.

Πάντως, δεν είναι απίθανο να ολοκληρωθεί η συνεργασία με τον Πογιέτ μετά το παιχνίδι με την Γαλλία και η Ελλάδα να πάει με νέο προπονητή στα κρίσιμα ματς του Μαρτίου που θα κρίνουν την πρόκριση για το Euro.

Οι εξελίξεις, είτε με την παραμονή είτε με την αποχώρηση του Πογιέτ, θα προκύψουν την ερχόμενη εβδομάδα.