Skip to main content

Επέστρεψε στη Βιγιαρεάλ ο Μαρθελίνο

Ο Αστουριανός τεχνικός γύρισε στην ομάδα που μεγαλούργησε για να την οδηγήσει ξανά σε μεγάλες στιγμές, έχοντας το κουμάντο ως το 2026.

Σχεδόν δύο μήνες μετά την αποχώρησή του από την Μαρσέιγ, ο Μαρθελίνο Γκαρθία Τοράλ ξαναβρήκε μια θέση στη La Liga. Ο Ισπανός τεχνικός είναι ο αντικαταστάτης του Πατσέτα, που απολύθηκε την Παρασκευή από τη Βιγιαρεάλ λόγω απογοητευτικών αποτελεσμάτων.

Αν και τα συμβόλαια υπογράφηκαν το βράδυ του Σαββάτου η επισημοποίησε έγινε το βράδυ της Δευτέρας, καθώς η διοίκηση δεν ήθελε να αποσπαστεί η προσοχή της ομάδας πριν από το δύσκολο παιχνίδι στη Μαδρίτη με την Ατλέτικο.

Ο εκπρόσωπος του Μαρθελίνο διαπραγματεύτηκε εδώ και μέρες ένα μεγάλο συμβόλαιο. Αρχικά, είχε συζητηθεί η συνεργασία να ξεκινήσει τον προσεχή Ιούνιο και να διαρκέσει δύο χρόνια, με δυνατότητα ανανέωσης γι΄ ακόμη ένα.

Η απόλυση του Πατσέτα επιτάχυνε όμως τις εξελίξεις και κατ΄ επέκταση την επιστροφή του Μαρθελίνο. Το συμβόλαιο που τελικά υπογράφηκε καλύπτει το υπόλοιπο της σεζόν και διαρκεί έως τις 30 Ιουνίου 2026.

Η προϋπόθεση που έθεσε ο τεχνικός για να αναλάβει είναι να διαθέτει δυνατό κι ανταγωνιστικό ρόστερ. Αυτό άλλωστε ήταν το σημείο τριβής κατά την προηγούμενη θητεία του, που οδήγησε εν τέλει στην αποχώρησή του την περίοδο 2016-17.

Ο Αστουριανός προπονητής είχε απομακρυνθεί λίγες ώρες πριν από τον προκριματικό γύρο του Champions League, στον οποίο η Βιγιαρεάλ αποκλείστηκε από τη Μονακό. Το ίδιο καλοκαίρι, ο σύλλογος πούλησε τον Ερίκ Μπαϊγί στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για 40 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ενάμιση χρόνο νωρίτερα ο Γκάμπριελ Παουλίστα είχε μετακομίσει στο Λονδίνο για την Άρσεναλ.

Όλα αυτά αποδυνάμωσαν τη Βιγιαρεάλ και ήταν ένας από τους διάφορους λόγους για τον θυμό του Μαρθελίνο Γκαρθία Τοράλ, ο οποίος τον οδήγησε να ζητήσει εξηγήσεις από τη διοίκηση του Ρόιγκ. Τώρα, περισσότερο από επτά χρόνια αργότερα, θέλει να αναλάβει πλήρως την ευθύνη για το αγωνιστικό σκέλος αλλά με επιλογές δικές του.

naftemporiki.gr