Skip to main content

Τελευταίο αντίο στον Σερ Μπόμπι Τσάρλτον

REUTERS/Phil Noble

Χιλιάδες κόσμου βγήκε στους δρόμους του Μάντσεστερ αγνοώντας την κακοκαιρία και βρέθηκε κατά μήκος της διαδρομής για να χειροκροτήσει τελευταία φορά τον μεγάλο Μπόμπι Τσάρλτον .

Χιλιάδες φίλαθλοι περίμεναν σιωπηλοί πριν χειροκροτήσουν, καθώς η νεκρώσιμη πομπή με το φέρετρο του Σερ Μπόμπι Τσάρλτον πέρασε χθες (13/11) από το «Ολντ Τράφορντ» στο δρόμο προς τον καθεδρικό ναό του Μάντσεστερ, για μια ιδιωτική τελετή.

Η πομπή σταμάτησε στο άγαλμα της «Αγίας Τριάδας», Μπόμπι Τσάρλτον, Τζορτζ Μπεστ και Ντένις Λο, καθώς οι ομάδες U18 και U21 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σχημάτισαν τιμητική φρουρά για να απετίσουν φόρο τιμής, ενώ εκατοντάδες μπουκέτα και κασκόλ βρίσκονταν τη βάση του αγάλματος

Ο πρώην προπονητής της Γιουνάιτεντ Άλεξ Φέργκιουσον, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Άντι Κόουλ και Πολ Σκόουλς, ο προπονητής της Εθνικής Αγγλίας Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ ήταν μερικοί από τους πρώτους που έφτασαν, μεταξύ των περίπου 1.000 προσκεκλημένων, στον καθεδρικό ναό για τη λειτουργία.

Ο Τσάρλτον, νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Αγγλία και ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πέθανε στις 21 Οκτωβρίου σε ηλικία 86 ετών.

Ήταν ο βασικός πρωταγωνιστής στην ομάδα της Αγγλίας που κατάκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1966 παίζοντας δίπλα στον αδερφό του, Τζακ. Με τη Γιουνάιτεντ είχε 758 συμμετοχές και 249 γκολ.