Skip to main content

EURO 2024: Πρώτη κλήση στην Εθνική Αγγλίας για Πάλμερ και Λιούις

REUTERS/Dylan Martinez

Οι δύο νεαροί άσοι είχαν κληθεί στην Εθνική Ελπίδων αλλά οι τραυματισμοί των Μπέλινγχαμ, Μάντισον και Γουίλσον τους έφερε στην αποστολή των «Τριών Λεόντων».

Ο Κόουλ Πάλμερ της Τσέλσι και ο Ρίκο Λιούις της Μάντσεστερ Σίτι έλαβαν τις πρώτες κλήσεις τους στην Εθνική ομάδα της Αγγλίας για τους προκριματικούς αγώνες του Euro 2024 του Νοεμβρίου, εναντίον της Μάλτας και της Βόρειας Μακεδονίας.

Ο επιθετικός μέσος Πάλμερ είχε χάσει την τελευταία επιλογή του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ την περασμένη εβδομάδα, παρά το εντυπωσιακό ξεκίνημά του στο «Στάμφορντ Μπριτζ» μετά την καλοκαιρινή μετακίνησή του από τη Μάντσεστερ Σίτι, κληθείς στην Εθνική Ελπίδων του Λι Κάρσλεϊ.

Ο Λιούις, ο οποίος μπορεί να παίξει ως δεξί μπακ ή αμυντικό χαφ, επιλέχθηκε επίσης από τον Κάρσλεϊ, με τον Σάουθγκεϊτ να λέει ότι ήταν ικανοποιημένος καθώς ο 18χρονος θα συνέχιζε να εξελίσσεται.

Ωστόσο, μετά τους τραυματισμούς των Τζέιμς Μάντισον, Τζουντ Μπέλινγχαμ και Κάλουμ Γουίλσον, οι δύο παίκτες βρήκαν την ευκαιρία να «τρυπώσουν» στην ανδρική ομάδα.

Ο Μπέλινγχαμ πρόκειται να παρουσιαστεί στη συγκέντρωση των «Τριών Λιονταριών» για να υποβληθεί σε αξιολόγηση από το ιατρική επιτελείο της Εθνικής ομάδας, αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης αναμένει την επιστροφή του καθώς δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί.

Ο Έζρι Κόνσα της Άστον Βίλα κλήθηκε επίσης για να αντικαταστήσει τον Λιούις Ντανκ της Μπράιτον. Ο Ντανκ υπέστη τραυματισμό στη βουβωνική χώρα μεσοβδόμαδα, στη νίκη επί του Άγιαξ για το Europa League και ήταν εκτός στην ισοπαλία (1-1) της Κυριακής εναντίον της Σέφιλντ Γιουν.

Η Αγγλία υποδέχεται τη Μάλτα στις 17 Νοεμβρίου και αντιμετωπίζει τη Βόρεια Μακεδονία στις 20 Νοεμβρίου. Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ έχει ήδη προκριθεί στην τελική φάση της διοργάνωση, που θα φιλοξενηθεί στη Γερμανία το επόμενο καλοκαίρι, μετά τη νίκη με 3-1 εναντίον της Ιταλίας τον Οκτώβριο.

Ο Λιούις έχει κάνει 10 εμφανίσεις μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις, με τον προπονητή του Πεπ Γκουαρδιόλα να δηλώνει τον περασμένο μήνα ότι ο «απόφοιτος» της ακαδημίας της Σίτι είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες που έχει προπονήσει.

Ο Πάλμερ έχει σκοράρει τέσσερα γκολ κι έχει καταγράψει δύο ασίστ σε 14 συμμετοχές αυτή τη σεζόν, σημειώνοντας με πέναλτι το τέρμα που επέτρεψε στην Τσέλσι να σώσει έναν βαθμό στη δραματική χθεσινή ισοπαλία 4-4 εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι.