Skip to main content

Ο Τσιτσιπάς έχει πια «την πνευματική ηρεμία βετεράνου»

REUTERS/Benoit Tessier

Ο «Στεφ» μίλησε στην ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας μία ημέρα πριν την έναρξη των ATP Finals και υπογράμμισε ότι έχει αλλάξει ο τρόπος σκέψης του.

Η εφετινή διοργάνωση των ATP Finals ξεκινά αύριο στο Τορίνο και ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα είναι εκεί, μαζί με τους υπόλοιπους επτά κορυφαίους της παγκόσμιας κατάταξης για να διεκδικήσει τον τίτλο που είχε κατακτήσει το 2019.

Ο Έλληνας πρωταθλητής θα ξεκινήσει τα παιχνίδια του αύριο (12/11, 15:30) με πρώτο αντίπαλο τον Ιταλό Γιανίκ Σίνερ, ενώ στον ίδιο όμιλο μετέχουν και οι Νόβακ Τζόκοβιτς, Χόλγκερ Ρούνε.

Πριν την έναρξη του τουρνουά, ο Τσιτσιπάς μίλησε στην ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην παρουσία του στη διοργάνωση, τις αλλαγές στο παιχνίδι και τον τρόπο σκέψης του και στους αντιπάλους του.

«Πιστεύω ότι το ATP Finals είναι πολύ κοντά σε μια εμπειρία Γκραν Σλαμ. Σε Γκραν Σλαμ μπορείς να παίξεις ακόμα και αν είσαι Νο.22 στον κόσμο, αλλά δεν μπορούν να πουν πολλοί ότι έχουν παίξει σε ATP Finals, οπότε για εμένα έχει μεγάλη σημασία», υπογράμμισε.

«Και κουβαλάει μεγάλη κληρονομιά και ιστορία. Λίγοι μπορούν να καυχηθούν ότι έχουν παίξει σε μια τέτοια διοργάνωση».

Όσο για τα αν αισθάνεται διαφορετικά από το 2019, όταν και κατάκτησε τον τίτλο; «Έχω την πνευματική ηρεμία ενός βετεράνου και νιώθω αυτό ν΄ αλλάζει. Νιώθω αυτή τη μεγάλη αλλαγή φέτος. Έχω αρχίσει να σκέφτομαι και να νιώθω διαφορετικά. Δεν ξέρω αν αυτό είναι ότι ωριμάζεις ή φτάνεις σε μια συγκεκριμένη ηλικία που αλλάζει η οπτική σου, αλλά για μένα είναι σίγουρα διαφορετικό τους τελευταίους μήνες».

Για τον πρώτο αντίπαλό του (Σίνερ) σχολίασε ότι «έχει την τάση να παίζει ατρόμητο τένις και κινείται πολύ καλά. Έχει βελτιώσει την κίνησή του πολύ και τη σταθερότητα στα χτυπήματά του. Έχει αυτή την ελαφρότητα όταν καλύπτει το γήπεδο. Μπορεί να βρεθεί οπουδήποτε στο γήπεδο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και αντίδρασή του είναι εξαιρετική. Έχει πολύ καλές ικανότητες και ταλέντο σε ό,τι αφορά την αίσθηση της μπάλας».

Για τον Νόβακ Τζόκοβιτς; Μόνο σεβασμός: «Ο Νόβακ έχει ισχυρή παρουσία και σίγουρα νιώθεις ότι είναι δύσκολο να τον αντιμετωπίσεις. Έχει πολύ καλή γλώσσα σώματος και βλέπεις τη νοοτροπία του όταν παίζει, είναι πολύ συγκεντρωμένος στον στόχο του. Είναι κάτι σπάνιο στο τένις και δεν υπάρχουν πολλοί για τους οποίους μπορείς να το πεις αυτό. Το έχει κάνει έντονο στο παιχνίδι του, είναι κάτι που έχω νιώσει όταν τον αντιμετωπίζω».