Skip to main content

Η ΕΟΕ τίμησε τους αθλητές-γονείς που προκρίθηκαν στους Ο.A. Παρίσι 2024

ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή τίμησε τους αθλητές και αθλήτριες που είναι γονείς και θα συμμετάσχουν στους Αγώνες του Παρισιού το 2024.

Tους αθλητές και τις αθλήτριες που είναι γονείς κι εξασφάλισαν εντός του 2023 την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024», τίμησε η Eπιτροπή Ισότητας Φύλων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα υπέρ της Ισότητας στον αθλητισμό.

Οι αθλητές που τιμήθηκαν είναι:

  • Ευθύμιος Μίτας – Σκοποβολή
  • Λευτέρης Πετρούνιας – Γυμναστική
  • Γιάννης Φουντούλης – Υδατοσφαίριση
  • Κριστιάν Γκολομέεβ – Κολύμβηση

Στην εκδήλωση χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος της ΕΟΕ και μέλος της ΔΟΕ, Σπύρος Καπράλος, η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφαλά, η γενική γραμματέας Ισότητας Ζέφη Δημαδάμα και ηπρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της ΕΟΕ, Βασιλική Μιλλούση.

Ο κ. Καπράλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Μέχρι τώρα στο 2023 που είναι η βασική Προολυμπιακή Χρονιά, η ΕΟΕ έχει δώσει περισσότερα από ένα εκατομμύριο, εξακόσιες χιλιάδες ευρώ για Ολυμπιακή Προετοιμασία.

Χρήματα που δίδονται προκειμένου οι αθλητές και οι αθλήτριες να συνεχίσουν την προετοιμασία τους στον καλύτερο δυνατό βαθμό και για να διεκδικήσουν την πρόκριση για το Παρίσι. Τα χρήματα αυτά προέρχονται από ίδιους πόρους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Τα εξασφαλίζουμε από χορηγούς αλλά κυρίως από τη σωστή εκμετάλλευση της περιουσίας μας και δυστυχώς όχι από το κράτος. Δεν σας κρύβω ότι δυστυχώς η επιχορήγηση για το έτος 2023 ανέρχεται στο ποσό των 480.250€, μειωμένη κατά 15% σε σχέση με τα προηγούμενα έτη και μάλιστα ενόψει Ολυμπιακής χρονιάς!».

Η Βασιλική Μιλλούση είπε: «Γνωρίζω πολύ καλά πόσο δύσκολα είναι, να είσαι αθλητής σε υψηλό επίπεδο και παράλληλα να έχεις τις υποχρεώσεις του γονέα. Τίποτα δεν είναι πλέον το ίδιο, όλα γίνονται για τα παιδιά σου. Για αυτήν την προσπάθεια επιβραβεύουμε σήμερα τους αθλητές.

Γνωρίζω επίσης τι σημαίνει να είσαι γυναίκα στον αθλητισμό. Λόγω της θέσης στην ΕΟΕ, αλλά και ως γυναίκα πρωταθλήτρια και μαμά δύο κοριτσιών δεν θα μπορούσα παρά να υπερασπιστώ τη θέση των γυναικών στο χώρο του αθλητισμού που τόσο πολύ αγαπώ. Είμαστε ικανές και πλέον με μεγαλύτερη στήριξη, το μέλλον δεν μπορεί παρά να είναι γραπτό.»

Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο της συμμετοχής της ΕΟΕ στο ευρωπαϊκό έργο GAMES – Guidance to Achieve More Equal Leadership in Sport, που υλοποιείται από την Επιτροπή Ισότητας Φύλων της Ε.Ο.Ε.

Η Γεωργία Παπαθανασίου, υπεύθυνη τμήματος Ευρωπαϊκών Έργων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, παρουσίασε το πρόγραμμα GAMES που υλοποιείται σε συνεργασία με άλλες επτά Ολυμπιακές Επιτροπές και εμπειρογνώμονες σε θέματα φύλου, υπό τον συντονισμό του Ευρωπαϊκού Γραφείου των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και την υποστήριξη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο αρχηγός της Ολυμπιακής Αποστολής στο Παρίσι Πέτρος Συναδινός, ο πρόεδρος της Επιτροπής Μάρκετινγκ της ΕΟΕ Νίκος Ιατρού, τα μέλη της ΕΟΕ Νίκος Ξυλούρης, Κωστής Λιαρομάτης, Θανάσης Παπαγεωργίου, Θωμάς Τόμας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας Θανάσης Σταθόπουλος, ο Ολυμπιονίκης Δημοσθένης Ταμπάκος και η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Ζυγούρη.