Skip to main content

Στα νοκ άουτ παρά την ισοπαλία ο ΠΑΟΚ

Ο «Δικέφαλος» έμεινε στο 2-2 με την Αμπερντίν στην Τούμπα αλλά βρίσκεται ήδη στην επόμενη φάση του Conference League και θα παίξει για την πρώτη θέση με την Άιντραχτ στη Φρανκφούρτη.

Ο ΠΑΟΚ δεν κατόρθωσε να συνεχίσει την απόλυτη πορεία του στον 7ο όμιλο του UEFA Europa Conference League, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με την Αμπερντίν στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής.

Παρά τους δύο χαμένους βαθμούς, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου εξασφάλισε την πρόκριση στα νοκ άουτ της διοργάνωσης αλλά όχι και την πρώτη θέση που δίνει απευθείας συμμετοχή στους «16», καθώς θα παίξει γι΄ αυτή με την Άιντραχτ στη Φρανκφούρτη (30/11).

Οι Σκωτσέζοι άνοιξαν το σκορ στην πρώτη οργανωμένη προσπάθειά τους, με τον Λόπες να νικά τον Τρόοστ-Εκόνγκ και να πλασάρει τον Κοτάρσκι για το 0-1 στο 14΄.

Η Αμπερντίν χάρηκε όμως μόνο για 8 λεπτά, καθώς στο 22΄ ο Τάισον συνδυάστηκε με τον Ντεσπόντοφ και ο Βραζιλιάνος έγραψε το 1-1, ενώ στο 38΄ και στη σέντρα του Μπάμπα ο Γκάρτενμαν με προβολή έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι της εστίας του Ρος, που απέφυγε το αυτογκόλ.

Στο 67΄ ο Τάισον σέντραρε από αριστερά, ο Τρόοστ-Εκόνγκ πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Σαμάτα, που είχε μπει δυο λεπτά νωρίτερα, έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΟΚ με νέα κεφαλιά, αλλά ούτε ο «Δικέφαλος» το χάρηκε για πολύ, αφού στο 70΄ η Αμπερντίν ισοφάρισε στο τελικό 2-2 με φάουλ του ΜακΓκραθ.

Παρά την πίεση των γηπεδούχων στη συνέχεια το σκορ δεν άλλαξε και η Αμπερντίν έφυγε με την ισοπαλία (και το δεύτερο βαθμό της) από την Τούμπα.