Skip to main content

Ελεύθερος ο πατέρας του Λουίς Ντίαζ

Ο γονιός του άσου της Λίβερπουλ είχε απαχθεί από Κολομβιανούς αντάρτες, οι οποίοι, εν τέλει, τον απελευθέρωσαν.

Ο πατέρας του Λουίς Ντίαζ αφέθηκε ελεύθερος μετά την απαγωγή του από τον Εθνικό Απελευθερωτικό Στρατό (ELN, με το ισπανικό του ακρωνύμιο) στην Κολομβία.

Ο ELN είναι μια ένοπλη ομάδα ανταρτών που δρα εντός της χώρας από το 1964 και η κολομβιανή κυβέρνηση είπε ότι ήταν αυτοί που ευθύνονται για την απαγωγή των γονιών του Ντίαζ, Λουίς Μανουέλ Ντίαζ και Σιλένις Μαρουλάντα.

Ο Ότι Πατίνο, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της κολομβιανής κυβέρνησης για την ειρήνη με τον ELN, είπε ότι η απαγωγή των γονέων του Ντίαζ «διαιωνίστηκε από μια φατρία του ELN».

Η μητέρα του Ντίαζ είχε διασωθεί καθώς γίνονταν προσπάθειες για να βρεθεί ο πατέρας του, εν μέσω φόβων ότι θα μπορούσε να είχε μεταφερθεί πέρα από τα σύνορα της Κολομβίας, στη Βενεζουέλα. Ωστόσο, τώρα αφέθηκε ελεύθερος.

Τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια έδειξαν τον πατέρα του Ντίαα σε αεροδιάδρομο στην πόλη Βαλεντουπάρ της επαρχίας Σέσαρ της Κολομβίας, αφού κατέβηκε από ελικόπτερο.

Η διαπραγματευτική αντιπροσωπεία της κυβέρνησης στις ειρηνευτικές συνομιλίες με τον ELN ανέφερε σε δήλωση ότι γιόρτασε την απελευθέρωση και ότι ο Ντίαζ ήταν σώος και αβλαβής, αλλά ότι η απαγωγή «δεν έπρεπε να είχε συμβεί ποτέ».

Η ανακοίνωση της Κολομβιανής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αναφέρει:

«Η Κολομβιανή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ευχαριστεί την Εθνική Κυβέρνηση, τις Στρατιωτικές Δυνάμεις και την Εθνική Αστυνομία, καθώς και όλους τους θεσμούς και τους λειτουργούς που κατέστησαν δυνατή την απελευθέρωση του Λουίς Μανουέλ Ντίαζ, πατέρα του παίκτη μας Λουίς Ντίαζ.

«Το ποδόσφαιρο ως αθλητική πειθαρχία συμβολίζει το ταλέντο, την αφοσίωση, την ομαδική εργασία και τις εγγενείς αξίες των ανθρώπων. Στην Κολομβία πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί σημείο αναφοράς ψυχαγωγίας, υγιούς ανταγωνισμού, ένωσης και χαράς.

Επομένως, επιμένουμε στην αναγκαιότητα διατήρησης αυτής της δραστηριότητας, καθώς και όσων εμπλέκονται σε αυτήν, στο αθλητικό, διοικητικό κομμάτι και τις οικογένειές τους, μακριά από οποιοδήποτε σενάριο διαφορετικό από το αθλητικό.

Πίσω από μια μπάλα κρύβονται τα όνειρα και οι ελπίδες αγοριών και κοριτσιών, νέων, γυναικών, ανδρών και ενηλίκων ποδοσφαιριστών, των αγαπημένων τους προσώπων και μιας ολόκληρης χώρας.

Το ποδόσφαιρο είναι πάθος στην ειρήνη. Μην σκεφτεί κανείς ποτέ να επιτεθεί ξανά σε αυτήν την πραγματικότητα!».