Skip to main content

Λουτσέσκου: Ο Σαββίδης με έκανε νικητή

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε για τον αυριανό παιχνίδι με την Αμπερντίν, τον Ιβάν Σαββίδη και το... σύστημα των Αθηνών.

Αρκετά ευδιάθετος εμφανίστηκε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα του ΠΑΟΚ με την Αμπερντίν στην Τούμπα (9/11, 19:45), για την 4η αγωνιστική ημέρα στους ομίλους του Conference League.

Ο «Δικέφαλος» πηγαίνει «καβάλα στο άλογο» μέχρι στιγμής και με τρεις νίκες δεν οδηγεί απλώς τον όμιλο αλλά θα προσπαθήσει να τερματίσει πρώτος.

Παρά το κλίμα ευφορίας που επικρατεί όμως στις τάξεις της μακεδονικής ομάδας από την εξαιρετική έως τώρα ευρωπαϊκή πορεία και την πρόσφατη νίκη επί του Ολυμπιακού, ο Ρουμάνος τεχνικός συνέστησε προσοχή.

«Ο αντίπαλος μας είναι καλά οργανωμένη ομάδα, όχι τόσο επιθετική, αλλά με έντονο πρέσινγκ μπροστά. Η Αμπερντίν είναι μια συμπαγής ομάδα που προσπαθεί να παίξει στο τρανζίσιον. Έχω δει αρκετά παιχνίδια τους τελευταία και είδα ότι είναι μια ομάδα που επιβάλλεται να της δείξουμε τον απόλυτο σεβασμό», σχολίασε.

Και συνέχισε: «Η Αμπερντίν είναι μια ομάδα που αμύνεται καλά με δυο γραμμές, μια με τέσσερις παίκτες και μια με πέντε στην άμυνα. Η παράδοση των βρετανικών και των σκωτσέζικων ομάδων είναι γνωστή και γνωρίζουμε ότι είναι ομάδες που παίζουν με ένταση και παλεύουν για το αποτέλεσμα».

Ο Λουτσέσκου αναφέρθηκε επίσης στη χθεσινή (7/11) σύσκεψη του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τη σχέση του με τον Ιβάν Σαββίδη, λέγοντας ότι «… μπορώ να σας πω για τον εαυτό μου ότι μαζί του έχω γίνει καλύτερος σε όλα, με έκανε να είμαι νικητής. Γνωρίζω πώς αισθάνεται και τι σκέφτεται. Είναι ο ηγέτης της ομάδας και αυτός δίνει το στίγμα».

Όσο για ενδεχόμενη ενίσχυση στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου; «Είναι ο ιδιοκτήτης, είναι καθήκον του να κάνει ο ΠΑΟΚ βήματα μπροστά ως ομάδα. Να είναι η ομάδα ανταγωνιστική και να ανταγωνίζεται το σύστημα των Αθηνών».

Τους παίκτες του ΠΑΟΚ εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου ο Ραχμάν Μπάμπα.

«Είναι ένα ματς “do or die” για την Αμπερντίν, αλλά και για εμάς είναι σημαντικό σχετικά με την πρόκριση στην επόμενη φάση. Η Αμπερντίν παίζει τα… ρέστα της, εμείς θέλουμε την πρόκριση αλλά και να παλέψουμε και την πρωτιά», είπε.

«Στο πρώτο ματς ήμασταν τυχεροί, αλλά βγάλαμε και αντίδραση μετά το 2-0 και σίγουρα η τύχη παίζει ρόλο στο ποδόσφαιρο. Η Αμπερντίν είναι μια καλή ομάδα στο τρανζίσιον, σίγουρα αυτό πρέπει να το προσέξουμε. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο ματς για την Αμπερντίν και θα το διαπιστώσει την ώρα του αγώνα».

Και συμπλήρωσε: «Έχουν αλλάξει πολλά απ’ όταν ήμουν εδώ την πρώτη φορά. Υπάρχει περισσότερη ποιότητα στην ομάδα, το σύστημα που εφαρμόζει ο προπονητής ταιριάζει περισσότερο σε εμένα, παίζουν όλα το ρόλο τους. Είμαστε ένα δεμένο γκρουπ, κάνουμε άμυνα όλοι μαζί, κάνουμε επίθεση όλοι μαζί και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα μέσα στον αγωνιστικό χώρο».