Skip to main content

Θρίαμβος της Τσέλσι στο ντέρμπι του… VAR

REUTERS/Tony Obrien

Ο Ποτσετίνο είδε τη νυν ομάδα του να θριαμβεύει απέναντι στην πρώην με 4-1 στο ντέρμπι του Λονδίνου, που είχε πέντε ακυρωμένα γκολ, δύο κόκκινες κάρτες και τραυματισμούς.

Η πρώτη εφετινή ήττα της Τότεναμ στο πρωτάθλημα ήταν εκκωφαντική. Η Τσέλσι διέκοψε το αήττητο της ομάδας του Άγγελου Ποστέκογλου νικώντας με 4-1 μέσα στην έδρα των «Πετεινών», σε ένα παιχνίδι που σπάνια έχει δει άνθρωπος.

Πέντε γκολ που μέτρησαν, άλλα τόσα που ακυρώθηκαν με τη χρήση του Video Assistant Referee και δύο κόκκινες κάρτες δημιούργησαν ένα… αλαλούμ στο ντέρμπι του Λονδίνου, μετά το πέρας του οποίου η Μάντσεστερ Σίτι απολαμβάνει, μόνη πια, την πρώτη θέση μετά την ολοκλήρωση της 11ης αγωνιστικής στην Premier League.

Η Τότεναμ έμεινε στους 26 βαθμούς και τη δεύτερη θέση, στο -1 από τους πρωταθλητές Αγγλίας, ενώ η Τσέλσι μόλις και μετά βίας έφτασε στους 15 πόντους.

Με όσα έγιναν πέρασε απαρατήρητη και η πρώτη επιστροφή στο «Tottenham Hotspur Stadium» του προπονητή των «Μπλε», Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, απέναντι στην ομάδα που είχε καθοδηγήσει από το 2015 έως το 2019.

Και όμως, όλα είχαν ξεκινήσει ιδανικά για τους γηπεδούχους που προηγήθηκαν μόλις στο 6ο λεπτό, όταν το σουτ του Ντέγιαν Κουλουσέφσκι κόντραρε στον Λέβι Κόλγουιλ και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0.

REUTERS/Tony Obrien

Ένα γκολ του Σον Χέουνγκ-Μιν στο 13΄ ακυρώθηκε για ελάχιστα εκατοστά οφσάιντ του Κορεάτη στράικερ, το 2-0 δεν έγινε ποτέ και το σκηνικό άλλαξε άρδην λίγο αργότερα.

Αφού στο 21΄ ακυρώθηκε το γκολ της ισοφάρισης του Ραχίμ Στέρλινγκ για ακούσιο χέρι του Άγγλου επιθετικού, στο 27΄ ο Μόισες Καϊσέδο σκόραρε με σουτ εκτός περιοχής.

Όμως, ο VAR είδε οριακό οφσάιντ του Νίκολας Τζάκσον και κατ΄ επέκταση παρεμπόδιση στο οπτικό πεδίο του Γκουλιέλμο Βικάριο, παρότι ο φορ της Τσέλσι είχε γυρισμένη την πλάτη στο τέρμα κι έκανε μια ανεπαίσθητη κίνηση για να αποφύγει την μπάλα.

Action Images via Reuters/Matthew Childs

Ο Video Assistant Referee είδε όμως και κάτι άλλο ελάχιστα: τις τάπες του Κριστιάν Ρομέρο να καταλήγουν στα πόδια του Έντσο Φερνάντες, με τον στόπερ της Τότεναμ να ενεργεί -επιεικώς- βλακωδώς και αντιεπαγγελματικά, αφού αν και είχε βρει την μπάλα και την έδιωξε συνέχισε την κίνησή του χτυπώντας τον συμπατριώτη του, με τον οποίο πανηγύρισαν μαζί το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ.

Ο Μάικλ Όλιβερ κλήθηκε για on field revew και αφού ξαναείδε τη φάση έδειξε κόκκινη κάρτα στον Ρομέρο για επικίνδυνο παίξιμο και πέναλτι, που μετέτρεψε στο γκολ της ισοφάρισης ο Κόουλ Πάλμερ στο 35΄.

Λίγο αργότερα ακυρώθηκε κι άλλο γκολ της Τσέλσι για οφσάιντ του Στέρλινγκ πριν το γύρισμα στον Τζάκσον, ο οποίος σκόραρε. Τα νεύρα και η ένταση ήταν, πλέον, μόνιμα στοιχεία του παιχνιδιού, με τον δύσμοιρο Ποστέκογλου να χάνει επίσης τους Μίκι Φαν ντε Φεν, Τζέιμς Μάντισον με τραυματισμούς και να τους αντικαθιστά στο 45΄ έχοντας πια κάνει τρεις αλλαγές στο πρώτο ημίχρονο, αφού μετά την αποβολή έβγαλε τον Μπρέναν Τζόνσον για να παίξει ο Έρικ Ντάιερ!

Ακόμα κι έτσι η Τότεναμ δεν έδειξε διάθεση να παραδοθεί, όμως όλα τελείωσαν στο 55΄ με τη δεύτερη κίτρινη και κατά συνέπεια την αποβολή του Ντέστινι Ουντότζι, για φάουλ στον Στέρλινγκ.

Με την Τσέλσι να μην έχει άλλη επιλογή από το να επιτεθεί με τέτοιο πλεονέκτημα, οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα στο 74΄ με τον Τζάκσον από ασίστ του Στέρλινγκ, για να ακυρωθεί τέσσερα λεπτά αργότερα και πέμπτο γκολ!

Στο 78΄ από εκτέλεση φάουλ και κεφαλιά-πάσα του Ροντρίγκο Μπεντακούρ στον Ντάιερ ο Άγγλος μέσος σκόραρε, αλλά ήταν εκτεθειμένος.

Στο 86΄ ο Μπετανκούρ έχασε την ευκαιρία να τιμωρήσει την «αστεία» άμυνα της Τσέλσι αστοχώντας ολομόναχος στο δεύτερο δοκάρι, το ίδιο και ο Σον στο 90΄+3 με το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε να φεύγει μόλις άουτ.

Action Images via Reuters/Matthew Childs

Και αφού δεν ήρθε η ισοφάριση από μια ηρωϊκή Τότεναμ που είχε βγει όλη μπροστά, οι «Μπλε» βρήκαν τους άπλετους εκείνους χώρους που επέτρεψαν στον Τζάκσον να φτάσει σε ένα εύκολο χατ-τρικ, σκοράροντας στο 90΄+4 και στο 90΄+7.

Αυτά τα… ολίγα, από ένα κατά τ΄ άλλα συνηθισμένο παιχνίδι…

naftemporiki.gr