Skip to main content

Πάρτι του ΠΑΟΚ στο Φάληρο, 4-2 τον Ολυμπιακό

Ο ''δικέφαλος'' του βορρά άλωσε το ''Γεώργιος Καραϊσκάκης'' μετατρέποντας το ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής σε θρίαμβο!

Ποδοσφαιρικός θρίαμβος του ΠΑΟΚ απόψε στο Καραϊσκάκη, καθώς επιβλήθηκε με 4-2 επί του Ολυμπιακού και πήρε μια τεράστια νίκη στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Super League.

Το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν απόλυτα κυνικό στην επίθεση, είχε εξαιρετική ανασταλτική συμπεριφορά μέχρι και το 4-0 και ανάγκασε τους ”ερυθρολεύκους” σε μία βαριά εντός έδρας ήττα.

Το ξεκίνημα του ντέρμπι ήταν αρκετά ισορροπημένο, με την μία ομάδα να αφοπλίζει την άλλη. Ο Ολυμπιακός είχε ένα μακρινό σουτ του Φορτούνη στην αρχή και έχασε την μεγάλη του ευκαιρία στο 23′ όταν ο Κοτάρσκι απέκρουσε το κοντινό πλασέ του Ποντένσε, με μία σπουδαία επέμβαση.Από το 25′ και έπειτα οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα και απείλησαν δύο φορές, μία με τον Κουλιεράκη στο 26′ και μία με τον Ζίβκοβιτς στο 30′.

Τα σουτ αμφοτέρων πέρασαν άουτ από πλεονεκτικές θέσεις. Ο ΠΑΟΚ έβρισκε συχνά χώρους προς εκμετάλλευση στις κόντρα επιθέσεις και στο 38′ άνοιξε το σκορ. Ο κορυφαίος του γηπέδου, Μπάμπα Ράχμαν, έκανε την σέντρα από αριστερά, ο Ζίβκοβιτς ξεμαρκαρίστηκε και με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Πασχαλάκη για το 1-0 του ”δικεφάλου του βορρά”.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ένα επιθετικό σεμινάριο από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος στο 56′ πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπράντον Τόμας.

Στο 66′ βρίσκοντας κενά στην άμυνα του Ολυμπιακού, πέτυχε και τρίτο γκολ. Ο Μουργκ μπήκε από αριστερά, έκανε το τέλειο γύρισμα και σε κενή εστία ο Τόμας έστειλε την μπάλα στο πλεκτό.

Διαστάσεις θριάμβου στο 79′ έδωσε ο Οζντόεφ μετά από μαγική ενέργεια του Κωνσταντέλια, ο οποίος πέρασε τον Πασχαλάκη και με τακουνάκι… σέρβιρε το γκολ στον συμπαίκτη του.

Το μόνο που κατάφερε ο Ολυμπιακός στις καθυστερήσεις ήταν να μειώσει με υπέροχο γκολ του Φορτούνη σε 4-1 και να διαμορφώσει το τελικό 4-2 με την κεφαλιά του Μασούρα.

Η βαθμολογία: Παναθηναϊκός 25, Oλυμπιακός 21, ΑΕΚ 21, ΠΑΟΚ 20, Λαμία 15, Άρης 14, ΟΦΗ 13, Αστέρας Τρίπολης 11, Πανσερραϊκός 9, Κηφισιά 8, Ατρόμητος 6, Παναιτωλικός 6, ΠΑΣ Γιάννινα 6, Βόλος 6.