Skip to main content

Με πρωταγωνιστή τον Ποντένσε ο Ολυμπιακός πέρασε από το Ηράκλειο

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Ο Πορτογάλος εξτρέμ σκόραρε δύο φορές και οι ''ερυθρόλευκοι'' νίκησαν τον ΟΦΗ εκτός έδρας με 2-0.

Όντας το απόλυτο αφεντικό του παιχνιδιού από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, ο Ολυμπιακός νίκησε τον ΟΦΗ με 2-0 στο Ηράκλειο, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε που σκόραρε δύο φορές.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 10′ άνοιξε το σκορ. Έπειτα από μία πολύ ωραία επίθεση, ο Καμαρά βρήκε τον Κίνι, εκείνος τον Μασούρα και με σέντρα ο Έλληνας εξτρέμ σημάδεψε τον Ποντένσε που με σουτ πάνω στην κίνηση έστειλε την μπάλα στο πλεκτό.

Στο 29′ ο Γιόβετιτς έχασε μεγάλη ευκαιρία για το δεύτερο γκολ των ”ερυθρολεύκων” ενώ ο Μασούρας στο 44′ σούταρε άστοχα από πλεονεκτική θέση, με τον ΟΦΗ να μην μπορεί να δημιουργήσει καμία καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο.

Το δεύτερο μέρος ήταν ένα… copy-paste του πρώτου, καθώς οι φιλοξενούμενοι πάνω στο πρώτο δεκάλεπτο πέτυχαν γκολ. Στο 54′ ο Γιόβετιτς έκλεψε την μπάλα μέσα στην περιοχή και ”σέρβιρε” στον Ποντένσε, ο οποίος σε κενό τέρμα πέτυχε το 2-0 για τον Ολυμπιακό.

Στο 60′ και στο 64′ το σύνολο του Μαρτίνεθ έφτασε κοντά σε τρίτο γκολ με Μασούρα και Γιόβετιτς ενώ οι Κρητικοί στο 72′ είχαν ένα καλό σουτ του Τορἀλ που δεν βρήκε στόχο.

Χωρίς να δυσκολευθούν και έχοντας τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης, οι ”ερυθρόλευκοι” κράτησαν μέχρι τέλους το υπέρ τους 2-0 και έβαλαν ακόμη ένα ”τρίποντο” στο σακούλι τους.

Η βαθμολογία: Παναθηναϊκός 22, Ολυμπιακός 21, ΑΕΚ 20, ΠΑΟΚ 17, Λαμία 15, Άρης 14, ΟΦΗ 13, Πανσερραϊκός 9, Αστέρας Τρίπολης 8, Κηφισιά 7, Ατρόμητος 6, Παναιτωλικός 6, ΠΑΣ Γιάννινα 5, Βόλος 5.