Skip to main content

Ο «μονόφθαλμος» Παναθηναϊκός νίκησε τον «τυφλό» Ολυμπιακό

Σε ένα παιχνίδι με μπάσκετ εποχής... Λιμόζ νίκησε ο λιγότερο κακός, κι αυτός ήταν ο Παναθηναϊκός που ταυτόχρονα έστειλε στον «αιώνιο» αντίπαλό του σαφές μήνυμα επιστροφής.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο νικητής στο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής στην Basket League, καθώς επικράτησε του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ με 66-54 και έμεινε μόνος πρώτος και αήττητος στην κατάταξη της Α1 Ανδρών.

Όπως φαίνεται από το σκορ, ο μεγαλύτερος αγώνας στο ελληνικό μπάσκετ ήταν κακός ποιοτικά και η νίκη πήγε στον… μονόφθαλμο. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν κακοί, νευρικοί, άστοχοι και πήραν ό,τι άξιζαν, απέναντι σε έναν αντίπαλο που είχε τον Ντίνο Μήτογλου να κάνει εμφάνιση καριέρας.

Ο διεθνής φόργουορντ/σέντερ τελείωσε τον αγώνα με 20 πόντους, 10 ριμπάουντ και 4 μπλοκ, ενώ ο Κώστας Σλούκας, στην επιστροφή του στο Ειρήνης και Φιλίας, μέτρησε 5 πόντους και κάποιους κρίσιμους πόντους στο τέλος.

Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός έχασε στο ΣΕΦ σε αγώνα πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά από δύο και περισσότερα χρόνια. Μοναδικοί διψήφιοι σε πόντους από τους «ερυθρόλευκους» ήταν ο Γουίλιαμς-Γκος (14) και ο Κάναν (11), δείγμα της επιθετικής ένδειας του πρωταθλητή.

Γουόκαπ, Πίτερς, Παπανικολάου και Μιλουτίνοφ έδωσαν ελάχιστα στην ομάδα τους, την ώρα που οι «πράσινοι», εκτός του Μήτογλου, πήραν σκορ από Γκάι (11π.) και Ερνανγκόμεθ (10π.).

Η ήττα του Ολυμπιακού από το «τριφύλλι» ήταν η δεύτερη στα τελευταία 20 παιχνίδια των «αιώνιων», σε όλες τις διοργανώσεις.