Skip to main content

Ο Άγιαξ ανακοίνωσε τον Τζον Φαν΄τ Σχιπ

Η διάσημη ολλανδική ομάδα έχρισε προσωρινό προπονητή τον πρώην τεχνικό της Εθνικής Ελλάδας, μια εβδομάδα μετά την απόλυση του Μορίς Στάιν.

Ο Άγιαξ επιβεβαίωσε τη Δευτέρα (30/12) ότι ο πρώην ποδοσφαιριστής του, Τζον Φαν΄τ Σχιπ, υπέγραψε συμβόλαιο με το σύλλογο μέχρι τις 30 Ιουνίου 2025.

Ο σύλλογος ανέφερε ότι βάσει της συμφωνίας, ο παλαίμαχος επιθετικός θα αναλάβει καθήκοντα τεχνικού διευθυντή από την 1η Ιουλίου 2024.

Ο 59χρονος Φαν΄τ Σχιπ ξεκίνησε την καριέρα του στον Άγιαξ και πέρασε 11 χρόνια στον σύλλογο, ενώ αργότερα επέστρεψε ως βοηθός προπονητή στο πλευρό του Μάρκο Φαν Μπάστεν και διατέλεσε προσωρινός τεχνικός το 2009.

«Ο Τζον είναι ένας πραγματικός άνθρωπος του Άγιαξ, ο οποίος έχει μεγάλη εθνική και διεθνή εμπειρία, στο γήπεδο και στον πάγκο. Για εμάς είναι το κατάλληλο άτομο για να δώσει μια θετική τροπή στις επιδόσεις μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Άγιαξ, Τζον Φαν Χαλστ.

«Πρώτα ως πρώτος προπονητής της πρώτης ομάδας, μακροπρόθεσμα βλέπουμε έναν διαφορετικό τεχνικό ρόλο για αυτόν», διευκρίνισε.

Η τελευταία διευθυντική θέση του Φαν΄τ Σχιπ ήταν εκείνη του ομοσπονδιακού τεχνικού στον πάγκο της Εθνικής ομάδας για περισσότερα από δύο χρόνια, μέχρι το 2021, ενώ ο βοηθός του, Μιχάλης Βαλκάνης, θα τον συνοδεύει και στον Άγιαξ.

Σε μια από τις χειρότερες, αν όχι τη χείριστη, σεζόν της Ιστορίας του, ο ολλανδικός γίγαντας υποχώρησε από την Κυριακή στην τελευταία θέση του πρωταθλήματος μετά τη βαριά ήττα (2-5) από την πρωτοπόρο της Eredivisie, Αϊντχόφεν.