Skip to main content

Τριετής αποκλεισμός στον Ρουμπιάλες από τη FIFA

REUTERS/Susana Vera/File Photo

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία έκρινε ένοχο τον πρώην πρόεδρο της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για παραβίαση του άρθρου 13 του πειθαρχικού κώδικα.

Ο πρώην πρόεδρος της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (RFEF), Λουίς Ρουμπιάλες, δεν μπορεί να έχει δραστηριότητα για τα επόμενα τρία χρόνια σε οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετίζεται με το ποδόσφαιρο.

Η ποινή επιβλήθηκε από τη FIFA, που είχε ξεκινήσει πειθαρχική διαδικασία εναντίον του τον Αύγουστο, όταν μετά τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών που κατάκτησε η Εθνική Ισπανίας φίλησε την Ισπανίδα διεθνή Τζένι Ερμόσο στα χείλη κι έπιασε τον καβάλο του πανηγυρίζοντας.

Ο Ρουμπιάλες παραιτήθηκε από την προεδρία τον Σεπτέμβριο και ισχυρίστηκε ότι το φιλί ήταν συναινετικό, με την Ερμόσο να υποστηρίζει το αντίθετο και να τονίζει ότι «δεν θα ανεχθεί να αμφισβητηθεί ο λόγος μου».

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε σήμερα (30/10) ότι διαπίστωσε πως ο Ρουμπιάλες παραβίασε το άρθρο 13 του πειθαρχικού κώδικα της FIFA.

«Αυτή η υπόθεση σχετίζεται με τα γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών της FIFA στις 20 Αυγούστου 2023, για τα οποία ο κ. Ρουμπιάλες είχε προσωρινά αποκλειστεί για μια αρχική περίοδο 90 ημερών», αναφέρει -μεταξύ άλλων- η ανακοίνωση.

«Η FIFA επαναλαμβάνει την απόλυτη δέσμευσή της να σέβεται και να προστατεύει την ακεραιότητα όλων των ανθρώπων και να διασφαλίζει ότι τηρούνται οι βασικοί κανόνες αξιοπρεπούς συμπεριφοράς».