Skip to main content

Μέγας είσαι Μπέλινγχαμ…

REUTERS/Albert Gea

Ο νεαρός Άγγλος μέσος σκόραρε δις στο γήπεδο του Μόνζουικ και οδήγησε την Ρεάλ στην εκτός έδρας ανατροπή, χαλώντας το «πάρτι» της Μπαρτσελόνα με καλεσμένους τους Rolling Stones.

Το Clasico βάφτηκε «κατάλευκο» και είχε την υπογραφή του νέου παιδιού-θαύματος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, Τζουντ Μπέλινγχαμ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έφυγε νικήτρια (2-1) με ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα των δύο δοκαριών στο Ολυμπιακό Στάδιο της Βαρκελώνης, έφτασε στην πρώτη θέση την εκπληκτική Χιρόνα (έχουν 28 βαθμούς σε 11 αγώνες) και διεύρυνε το προβάδισμα από την πρωταθλήτρια «Μπάρτσα» στους 4 βαθμούς.

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στους Καταλανούς, που εμφανίστηκαν γεμάτοι θάρρος και τεχνική, με τον Ιλκάι Γκιντογκάν να ανοίγει το σκορ από κοντά στο 6ο λεπτό, εκμεταλλευόμενος ένα μεγάλος αμυντικό λάθος των φιλοξενούμενων.

REUTERS/Nacho Doce

Ωστόσο, η «Μπάρτσα» τιμωρήθηκε επειδή δεν κατάφερε να μετατρέψει την κυριαρχία της σε ένα δεύτερο γκολ, καθώς ο Μπέλινγχαμ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις δύο ευκαιρίες που είχε στο δεύτερο ημίχρονο.

Πρώτα εξαπέλυσε ένα εκπληκτικό σουτ στην αριστερή γωνία του Τερ Στέγκεν στο 68ο λεπτό και στη συνέχεια, στις καθυστερήσεις, σκόραρε το νικητήριο γκολ αφού μάζεψε μια πάσα του Λούκα Μόντριτς στη μεγάλη περιοχή.

Στο 16ο λεπτό ο Γκάβι ο Φερμίν σούταρε στο δοκάρι της Ρεάλ, που έμεινε χωρίς εύστοχη τελική στο πρώτο ημίχρονο ενός Clasico από το 2011, ενώ το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με νέα μεγάλη διπλή ευκαιρία της Μπαρτσελόνα, όταν ο Ίνιγο Μαρτίνεθ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και ο Αραούχο στο ριμπάουντ νικήθηκε από τον Κέπα.

Στις εξέδρες του σταδίου «Λουίς Κομπανίς» βρέθηκαν δύο θρυλικές μορφές της ροκ μουσικής και των Rolling Stones, οι Μικ Τζάγκερ και Ρόνι Γουντ, καθώς η Μπαρτσελόνα αγωνίστηκε με τον σήμα τους στις φανέλες.Επίσης, ο Μόντριτς, που πέρασε αλλαγή, έγραψε την 500ή συμμετοχή με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης.

REUTERS/Albert Gea