Skip to main content

Κυριαρχικός Ολυμπιακός καθήλωσε την Εφές

Η πειραϊκή ομάδα θύμισε τον περυσινό καλό και αποτελεσματικό εαυτό της και μετέτρεψε σε «περίπατο» τον αγώνα με την τουρκική ομάδα.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο κυριαρχικό μπάσκετ και με εφαλτήριο την άμυνά του κατανίκησε την Αναντολού Εφές στο ΣΕΦ με 75-57, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας έχει ξανά θετικό πρόσημο (3-2 νίκες) και στρέφει την προσοχή του στο ντέρμπι πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό, το βράδυ της Δευτέρας (30/10 στις 20:15).

Ηγέτης της πειραϊκής ομάδας ήταν ο αρχηγός της, με τον Παπανικολάου να κάνει εμφάνιση MVP. Πολύ κοντά σε απόδοση ο Γουίλιαμς-Γκος, με τους δύο παίκτες να σκοράρουν από 14 πόντους, ενώ ο 12 είχε ο Πίτερς και 10 ο Κάναν.

Ο Γουόκαπ πήρε σημαντικές ανάσες παίζοντας «μόνο» 21:49 ενόψει ντέρμπι και γενικά η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έδειξε ότι σταθεροποιεί την απόδοσή της, εξ ου και η τελική διαφορά μάλλον κολακεύει την Εφές, καθώς είχε φτάσει στους 25 πόντους.

Από την πλευρά της, η τουρκική ομάδα γνώρισε την τρίτη ήττα σε πέντε αγώνες και γενικά δεν θύμιζε σε τίποτα την ομάδα που κατάκτησε δύο συνεχείς φορές την Ευρωλίγκα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μοναδικός «διψήφιος» παίκτης της, αλλά κι εκείνος μόλις με 10 πόντους, ήταν ο Μπράιαντ.

Την επόμενη αγωνιστική ο Ολυμπιακός θα ξαναπαίξει με τουρκική ομάδα, με τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη (2/11, 19:45), ενώ η Αναντολού Εφές έχει ταξίδι στην Μπολόνια για να παίξει με την Βίρτους (3/11, 21:30).