Skip to main content

Αποκλεισμός δέκα μηνών στον Τονάλι

Ο 23χρονος μέσος της Νιούκαστλ κατέληξε σε συμφωνία με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ιταλίας για την ποινή του, λόγω της εμπλοκής σε παράνομο στοιχηματισμό.

Με αποκλεισμό από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα για 10 μήνες τιμωρήθηκε ο μέσος της Νιούκαστλ, Σάντρο Τονάλι. Ο 23χρονος Ιταλός διεθνής κρίθηκε ένοχος για παραβίαση των κανόνων για τα τυχερά παιχνίδια από την Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIGC).

Στον Τονάλι, ο οποίος εντάχθηκε στη Νιούκαστλ από την Μίλαν με μεταγραφή 70 εκατομμυρίων ευρώ τον Ιούλιο, απαγορεύεται πλέον να παίξει σε οποιονδήποτε αγώνα, είτε για τη Νιούκαστλ είτε για την Εθνική Ιταλίας.

Η ποινή περιλαμβάνει επίσης άλλους οκτώ μήνες δραστηριοτήτων γύρω από την αποκατάσταση, συμπεριλαμβανομένης της θεραπείας.

Ο Γκαμπριέλε Γκραβίνα, πρόεδρος της Ιταλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FIGC), δήλωσε σήμερα (26/10): «Έχει ήδη επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας της FIGC και του Σάντρο Τονάλι, η οποία πρέπει να εγκριθεί από εμένα και το έχω ήδη κάνει».

Ο τζόγος δεν είναι έγκλημα στην Ιταλία, εφόσον τα στοιχήματα τοποθετούνται σε πλατφόρμες αναγνωρισμένες από τις υπηρεσίες Τελωνείων και Μονοπωλίων. Η χρήση παράνομων πλατφορμών τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τριών μηνών ή πρόστιμο από 51.000 έως 516.000 ευρώ.

Ωστόσο, το άρθρο 24 του κώδικα αθλητικής δικαιοσύνης της FIGC απαγορεύει την τοποθέτηση ή τη λήψη στοιχημάτων, άμεσα ή έμμεσα, σε εκδηλώσεις που διοργανώνονται από την ίδια, τη FIFA και την UEFA. Όποιος το κάνει κινδυνεύει με τριετή αποκλεισμό και πρόστιμο τουλάχιστον 25.000 ευρώ.

Η νομική ομάδα του Τονάλι επιβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα ότι είχε συναντηθεί με εισαγγελείς και πως αναζητούσαν μια γρήγορη επίλυση της υπόθεσης.

Ο μέσος της Γιουβέντους Νικολό Φατζόλι και ο Νικολό Τζανιόλο της Άστον Βίλα έχουν επίσης ερευνηθεί ως μέρος της ίδιας υπόθεσης. Ο Φατζόλι τιμωρήθηκε με επτά μήνες αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο την περασμένη εβδομάδα, μετά από συμφωνία με την FIGC.

Ο Τζανιόλο ανακρίθηκε μαζί με τον Τονάλι κατά τη διάρκεια του διεθνούς διαλείμματος στην προπονητική βάση της Εθνικής ομάδας (Κοβερτσιάνο), αλλά υποστήριξε ότι δεν χρησιμοποίησε τις πλατφόρμες για να στοιχηματίσει στον αθλητισμό.

Ο ατζέντης του Τονάλι δήλωσε σε εκδήλωση στο Λονδίνο την περασμένη Τρίτη ότι ο πελάτης του πάσχει από μια «ασθένεια του τζόγου». «Ο Σάντρο είναι λίγο ταραγμένος από την κατάσταση», είπε ο Μπέπε Ρίζο. «Αλλά έχει ήδη αρχίσει να αντεπιτίθεται. Ο Σάντρο είναι μαχητής. Είναι συνηθισμένος σε μεγάλα παιχνίδια και συνήθως τα κερδίζει. Η εμπειρία του θα σώσει τις ζωές άλλων παιδιών».

Ο προπονητής Έντι Χάου επιβεβαίωσε τη μακροχρόνια δέσμευση της Νιούκαστλ στον Τονάλι την περασμένη εβδομάδα και είπε, μετά τη νίκη με 4-0 επί της Κρίσταλ Πάλας το Σάββατο, στην οποία ο Ιταλός μπήκε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, ότι ήταν δική του ιδέα να κάνει ο μέσος το γύρο του «Σεντ Τζέιμς Παρκ» στο τέλος του αγώνα.

naftemporiki.gr