Skip to main content

Αμετακίνητος στο τιμ του Τεν Χαγκ ο Φαν ντερ Γκάαγκ

Ο Άγιαξ βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή και σκέφτηκε τον αμεσότερο συνεργάτη του Τεν Χαγκ, αλλά η υπόθεση δεν μπορεί να προχωρήσει.

Ο Άγιαξ χώρισε τους δρόμους του με τον προπονητή Μορίς Στάιν με κοινή συναίνεση τη Δευτέρα, μετά από μόλις μία νίκη σε επτά αγώνες πρωταθλήματος.

Οι 36 φορές πρωταθλητές Ολλανδίας βρίσκονται προτελευταίοι στον βαθμολογικό πίνακα της Eredivisieμ στις θέσεις του υποβιβασμού.

Ο πρώην προπονητής της Γιουνάιτεντ, Λουίς Φαν Χάαλ, επέστρεψε στον σύλλογο ως σύμβουλος νωρίτερα αυτό το μήνα και είναι θαυμαστής του Φαν ντερ Γκάαγκ, ο οποίος ήταν το Νο 2 του Έρικ τεν Χαγκ στο Άμστερνταμ, πριν μετακομίσει στο «Ολντ Τράφορντ».

Ωστόσο, ο Άγιαξ γνωρίζει ότι ο Φαν ντερ Γκάαγκ θεωρείται κρίσιμος κρίκος στην προπονητική ομάδα του Τεν Χαγκ στη Γιουνάιτεντ και αναμένεται να παραμείνει στη θέση του.

Ο Φαν ντερ Γκάαγκ προπονούσε στο παρελθόν την ομάδα Νέων του Άγιαξ προτού συνεχίσει να συνεργάζεται με την ανδρική ομάδα υπό τον Τεν Χαγκ. Το δίδυμο μετακόμισε μαζί στο «Ολντ Τράφορντ» πριν από τη σεζόν 2022-23 και έχουν συμβόλαιο μέχρι το 2025.

Ο πρώην προπονητής της Σπάρτης Ρότερνταμ, Στάιν, ανέλαβε τον Άγιαξ μετά από μια απογοητευτική περίοδο (2022-23), αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει την ανατροπή στη φόρμα της ομάδας.

Ο Αίαντας της Ολλανδίας δεν έχει νίκη μετά τις 31 Αυγούστου και η ήττα με 4-3 από την Ουτρέχτη την Κυριακή αποδείχθηκε η τελευταία για τον Στάιν.

Ο διευθύνων σύμβουλος του συλλόγου, Γιαν Φαν Χαλστ, δήλωσε μετά την ανακοίνωση της Δευτέρας: «Δουλέψαμε εντατικά και επαγγελματικά μαζί τους τελευταίους μήνες. Όμως έλειπαν οι αθλητικές επιτυχίες και η εξέλιξη της ομάδας».

Ο Άγιαξ επιστρέφει στη δράση απέναντι στην Μπράιτον την Πέμπτη, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής στο Γιουρόπα Λιγκ (Β΄ όμιλος).

naftemporiki.gr