Skip to main content

Στις 21 Δεκεμβρίου η απόφαση του Δικαστηρίου για τη Super League

Θέμα είναι η υποτιθέμενη μονοπωλιακή θέση της UEFA, η οποία διοργανώνει και διαχειρίζεται τους διασυλλογικούς αγώνες στη Γηραιά Ήπειρο.

Το θέμα της European Super League, παρά την ανακοίνωση της Γιουβέντους ότι αποχώρησε, εξακολουθεί να αφορά τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα.

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσε ότι θα δημοσιοποιήσει την ετυμηγορία του στις 21 Δεκεμβρίου, στις 09:30 το πρωί.

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου θα καθιερώσει τη νέα νομική περίμετρο για την UEFA και το «μονοπώλιό» της στη διοργάνωση τουρνουά στην Ευρώπη.

Εάν κέρδιζε την υπόθεση, η Super League θα μπορούσε να δημιουργήσει τη δική της διοργάνωση ξεκινώντας από το 2024-25 και έχει ήδη εκφράσει την πρόθεσή της να μην διαπραγματευτεί με την UEFA.

Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία, ωστόσο, ενισχυμένη από την προκαταρκτική έκθεση του Γενικού Εισαγγελέα Αθανάσιου Ράντου, που είχε ήδη αποφανθεί υπέρ της τον Δεκέμβριο του 2022, διατηρεί τον οδικό χάρτη: επιβεβαιώνει ότι την επόμενη σεζόν θα παραμείνει σε ισχύ η λεγόμενη «ελβετική μορφή» του Champions League με επέκταση από 32 σε 36 ομάδες, χωρισμένες σε τέσσερις ομίλους των εννέα συλλόγων.

Το πιθανό παράλληλο εγχείρημα της Α22, της εταιρείας προώθησης της Super League, προβλέπει τη δημιουργία μιας διοργάνωσης με κατηγορίες τμήματα, περίπου 60 συμμετέχοντες συλλόγους και κάθε ομάδα να παίζει τουλάχιστον 14 αγώνες με μάξιμουμ τους 20.

naftemporiki.gr