Skip to main content

Υψηλού κινδύνου ο αγώνας Μαρσέιγ-ΑΕΚ

Αυτό θα πρέπει να έχουν κατά νου οι φίλοι της Ένωσης που θα ταξιδέψουν στη Μασσαλία για το παιχνίδι της Πέμπτης, το οποίο η UEFA χαρακτήρισε «high risk».

Οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ μπορεί να συνδέονται με φιλία με μερίδα οπαδών της Μαρσέιγ, ωστόσο αυτό δεν πρέπει να προκαλέσει εφησυχασμό στις τάξεις των Ενωσιτών φιλάθλων που θα ταξιδέψουν στη Μασσαλία για τον αγώνα της Πέμπτης (26/10) στο Europa League.

Κάθε άλλο, αφού η UEFA έχει χαρακτηρίσει το παιχνίδι των «κιτρινόμαυρων» στο «Βελοντρόμ» ως «υψηλού ρίσκου», γι΄ αυτό και θα τοποθετήσει δύο security officers γι΄ αυτό το παιχνίδι του Β΄ ομίλου.

Ο γαλλικός σύλλογος έχει μάλιστα επισημάνει στην ΑΕΚ ότι μπορεί ένα σημαντικό μέρος των οργανωμένων οπαδών τους να έχει καλές σχέσεις που έχει με τους αντίστοιχους της ΑΕΚ, αλλά υπάρχουν κι άλλοι που δεν δεσμεύονται από αυτό.

Ως εκ τούτου, οι φίλοι της πρωταθλήτριας που θα την ενισχύσουν στη Γαλλία οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μη δουν το ταξίδι στο λιμάνι της Μεσογείου ως εκδρομή, αλλά να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και να προσέχουν τις περιοχές που κυκλοφορούν και τα διακριτικά που θα φέρουν.

Άλλωστε, δεν έχει περάσει πολύς καιρός από το παιχνίδι της Μαρσέιγ με την Μπράιτον (5 Οκτωβρίου) για τη δεύτερη αγωνιστική του ομίλου, όταν το βράδυ της παραμονής του αγώνα σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια στη Μασσαλία.

Συγκεκριμένα, έγιναν μάχες σώμα με σώμα, υπήρχε ρίψη φωτοβολίδων και ανθρωποκυνηγητό, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να προστατεύσει τους Άγγλους εκδρομείς.