Skip to main content

Τέλος ο Στάιν, βυθίζεται στην κρίση ο Άγιαξ

Ο εκ των αντιπάλων της ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League απέλυσε τον προπονητή του και ψάχνει απεγνωσμένα για επανεκκίνηση.

Παρά το ότι έχει κατακτήσει τέσσερα Champions League και είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα στο ολλανδικό ποδόσφαιρο (36 πρωταθλήματα, 20 Κύπελλα, 9 Σούπερ Καπ), ο Άγιαξ βιώνει μια πρωτόγνωρη κατάσταση: μετά την ήττα από την Ουτρέχτη (3-4) είναι προτελευταίος (17ος) στην Eredivisie, με μόλις πέντε βαθμούς.

Στην αρχή της περιόδου έψαχνε τρόπο να γίνει ξανά πρωταθλητής, αλλά μετά το κάκιστο ξεκίνημα, όπου έφτασε τα οκτώ παιχνίδια (σε όλες τις διοργανώσεις) χωρίς νίκη για πρώτη φορά στην ιστορία του, θα πρέπει να προσπαθήσει να βελτιώσει την απόδοσή του για να αποφύγει τον πρώτο υποβιβασμό στην ιστορία του.

Βυθισμένος σε πραγματική κρίση λοιπόν, ο Άγιαξ ανακοίνωσε την αποχώρηση του προπονητή του, Μορίς Στάιν. Ταυτόχρονα, συνεχίζεται η αναθεώρηση του οργανογράμματος.

Μετά τον διορισμό του Λούις φαν Χάαλ ως μέλους του εποπτικού συμβουλίου, ο ολλανδικός κολοσσός επισημοποίησε αυτόν του Ντάνι Μπλιντ, πρώην παίκτη του συλλόγου και πατέρα του Ντάλεϊ.

Μια κατάσταση που ανησυχεί τον Ράφαελ Φαν Ντερ Φάαρτ, τον παλαίμαχο άσο του ολλανδικού συλλόγου. «Με 115 εκατομμύρια ευρώ θα έπρεπε να είναι πρωταθλητές με τα χέρια στη μέση», τόνισε μιλώντας στο μικρόφωνο του Studio Voetbal.

«Δεν είναι πια Άγιαξ. Πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή ότι ο σύλλογος δεν είναι καλύτερος από τον αντίπαλο, γιατί δεν έχει τα προσόντα. Φαίνεται λίγο κακό, αλλά πρέπει να σκέφτεται σαν υποψήφιος για υποβιβασμό αυτή τη στιγμή. Είναι πολύ λυπηρό, αλλά είναι αλήθεια».