Skip to main content

Με λάμψη Ελίασον και Τσούμπερ η ΑΕΚ πέρασε από την Τρίπολη

ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ/INTIME

Ο Σουηδός και ο Ελβετός εξτρέμ με γκολ και ασίστ οδήγησαν την Ένωση στο 3-0 επί του Αστέρα.

Η ΑΕΚ είχε δύσκολη αποστολή σήμερα στην Τρίπολη αλλά ανεβάζοντας την απόδοσή της από τα τέλη του πρώτου ημιχρόνου και μετά, έφτασε στην επικράτηση με 3-0.

Κορυφαίοι της Ένωσης ο Ελίασον με γκολ και ασίστ και ο Τσούμπερ που ήταν εξαιρετικός, δημιούργησε το πρώτο γκολ και έβαλε «σφραγίδα» με το τελευταίο τέρμα του ματς.

Με αυτή την νίκη οι «κιτρινόμαυροι» μείωσαν στο -2 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και περιμένουν απώλεια των «ερυθρολεύκων» στο αποψινό «αιώνιο» ντέρμπι στο Φάληρο.

Η ΑΕΚ ήταν εκείνη που απείλησε πρώτη με ένα σουτ του Τσούμπερ στο 7′, το οποίο μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος. Ο Αστέρας πιέζοντας ψηλά, έβαλε δύσκολα στην Ένωση που δεν ήταν και τόσο καλή στο πρώτο μέρος και οι γηπεδούχοι στο 23′ είχαν δοκάρι με τον Καλτσά ενώ δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία, πλασάροντας άουτ.

Στο 31′, μάλιστα, οι Αρκάδες έφτασαν και πάλι κοντά στο γκολ με τον Στάνκοβιτς να διώχνει το σουτ του Ρεγκίς. Ο Αστέρας τα έχανε αλλά η ΑΕΚ ήταν αυτή που το έβαλε στις καθυστερήσεις, σε μία στιγμή δείγμα της μεγάλης ποιότητας που διαθέτει. Ο Τσούμπερ έκανε καταπληκτική σέντρα και ο Ελίασον με προβολή άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Αλμέιδα.

Μετά το γκολ στο φινάλε του ημιχρόνου, η ΑΕΚ απέκτησε και αριθμητικό πλεονέκτημα μετά την αποβολή του Καστάνιο στο 52′.

Το παιχνίδι μετατράπηκε σε έναν επιθετικό μονόλογο της Ένωσης, η οποία κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, έβαλε τον αντίπαλο στην περιοχή του και προσπαθούσε να πετύχει το δεύτερο γκολ που θα «καθάριζε» την υπόθεση «τρίποντο».

Αυτό έγινε στο 77′, όταν ο Ελίασον εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά και ο Μοχαμάντι με κεφαλιά έκανε το 2-0, «κλειδώνοντας» την νίκη για την ομάδα του. Στο 86′, με σουτ έξω από την περιοχή, ο Τσούμπερ έβαλε το κερασάκι στη τούρτα για την ΑΕΚ, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.