Skip to main content

Basket League: Νίκες για τους δύο «Δικέφαλους»

Η ΑΕΚ πήρε το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα για την περίοδο 2023-24 και ο ΠΑΟΚ τερμάτισε το σερί των επτά ηττών με αντίπαλο το Περιστέρι.

Την πρώτη νίκη στην εφετινή Basket League πανηγύρισε η ΑΕΚ, που νίκησε με το εμφατικό 100-70 τον Απόλλωνα Πάτρας για την 3η αγωνιστική.

Έχοντας τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και τον ΜακΛέμορ στην καλύτερη εμφάνισή του (26 πόντοι με 5/5 τρίποντα), η Ένωση ήταν απόλυτη κυρίαρχος για τρία δεκάλεπτα.

Ο Απόλλωνας βελτίωσε την εικόνα του στο δεύτερο δεκάλεπτο, μείωσε ως και τους 4 πόντους, αλλά στο δεύτερο μέρος δεν κατάφερε να ακολουθήσει στον ρυθμό της ΑΕΚ.

Εκτός τους ΜακΛέμορ, που είχε 9/11 σουτ, για τους «κιτρινόμαυρους» ο Τίλμαν τελείωσε με 18 πόντους, ο Νετζήπουγλου με 11 και ο Κουζμίνσκας με 10.

Από τους Πατρινούς ξεχώρισε ο Τζέι Σταρκς με 22 πόντους και ο Φιλιππάκος, που είχε 16 πόντους με 7/10 σουτ.

Νωρίτερα, ο ΠΑΟΚ «ζευγάρωσε» τις νίκες του επικρατώντας στην Πυλαία με 69-64 του Περιστερίου, στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 3ης αγωνιστικής.

Λίγες ημέρες μετά από τη μεγάλη νίκη στην Τουρκία για το BCL, με κορυφαίους τους ΜακΝις και Χάρισον ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα και να βάλει τέλος στο σερί των επτά ηττών που είχε στις ισάριθμες τελευταίες του αναμετρήσεις με τους «κυανοκίτρινους».

Από την άλλη πλευρά το Περιστέρι, βρίσκεται πλέον στο 0-3 στο ελληνικό πρωτάθλημα, αναζητώντας το πρώτο «δίποντο».

Ο  ΜακΝις με 19 πόντους και 10 ριμπάουντ, αλλά και ο Χάρισον με 18 πόντους και 5 ασίστ ήταν τα σημεία αναφοράς στην επίθεση για την ομάδα του Φώτη Τακιανού, που είχε ακόμη τον Γκίλμορ με 10 πόντους.

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Σπανούλης είδε τους Χαντς και Ουίλιαμς να σημειώνουν από 13 πόντους.

Πηγή: ΕΣΑΚΕ