Skip to main content

Στη Δικαιοσύνη ο Μπενζεμά κατά του υπουργού Εσωτερικών

Ο Γάλλος υπουργός είχε κατηγορήσει το νικητή της Χρυσής Μπάλας το 2022 ότι έχει δεσμούς με ισλαμιστική οργάνωση που κατηγορείται για υποστήριξη της τρομοκρατίας

Ο Καρίμ Μπενζεμά δεν είχε ποτέ την παραμικρή σχέση με αυτή την οργάνωση και αποφάσισε να ζήσει στη Σαουδική Αραβία, μια χώρα που έχει ανακηρύξει τρομοκράτες τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, «κάτι που η Γαλλία δεν έχει κάνει ποτέ».

Είναι η δήλωση-απάντηση του διάσημου Γάλλου διεθνή επιθετικού, μέσω του δικηγόρου του Χιουζ Βιζιέ, ο οποίος αποκάλυψε στη Le Parisien ότι ο πελάτης του «εξετάζει προσφυγή στη Δικαιοσύνη εναντίον αυτού του υπουργού», εννοώντας τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό CNews, ο Νταρμανέν κατηγόρησε τον Μπενζεμά ότι έχει «γνωστούς δεσμούς με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα», μια ριζοσπαστική ισλαμιστική οργάνωση που κατηγορείται για υποστήριξη της τρομοκρατίας.

Η δήλωση ήταν η απάντηση σε ερώτηση σχετικά με τη στάση του Γάλλου νικητή της Χρυσής Μπάλας, που τώρα παίζει στην Αλ Ιτιχάντ και πριν από δύο ημέρες είχε πάρει το μέρος των «κατοίκων της Γάζας, για άλλη μια φορά θύματα άδικων βομβαρδισμών που δεν λογαριάζουν γυναικόπαιδα».