Skip to main content

«Απόδραση» από το Περιστέρι για τον Παναθηναϊκό

Οι «πράσινοι» ήταν κάκιστοι, βρέθηκαν να χάνουν και με 19 πόντους, κυνηγούσαν την ανατροπή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και εν τέλει εκμεταλλεύτηκαν την αντίπαλη αφλογιστία στα τελευταία 3,5 λεπτά.

Με τον Λεσόρ να σημειώνει το τελευταίο καλάθι του αγώνα στα 7,3΄΄ πριν τη λήξη και να διαμορφώνει το τελικό 66-64, ο Παναθηναϊκός «δραπέτευσε» από το Περιστέρι επικρατώντας των «κυανοκίτρινων» στο πλαίσιο της 2ης ημέρας και αφήνοντας την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη χωρίς νίκη στην εφετινή Basket League.

Παρά τη νίκη τους, οι «πράσινοι» ήταν κάκιστοι και το παραδέχθηκε και ο προπονητής τους, Εργκίν Αταμάν, μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν ακόμη και με διαφορά 19 πόντων στο δεύτερο ημίχρονο (45-26 στο 23΄) και ήταν σταθερά μπροστά σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, σε αρκετά διαστήματα με διψήφιες διαφορές.

Πλήρωσαν όμως την έλλειψη ενός παίκτη με «κρύο αίμα» στις τελευταίες επιθέσεις του αγώνα, όταν το καλάθι του Παναθηναϊκού είχε «στενέψει» στα τελευταία 3,5 λεπτά που έμειναν άποντοι, αλλά και την αδυναμία αναχαίτισης του Καλαϊτζάκη, που αποδείχθηκε «κρυφός άσος» για τον Αταμάν και καταλύτης στη νίκη της ομάδας του.

Ο Έλληνας διεθνής τελείωσε το παιχνίδι με 16 πόντους σε 22 λεπτά ερχόμενος από τον πάγκο, ενώ πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Γκριγκόνις με 20 πόντους.

Ο Λιθουανός και ο Καλαϊτζάκης κράτησαν την ομάδα τους στο παιχνίδι, καθώς ο Βιλντόσα ήταν κακός και όλοι οι υπόλοιποι χωρίς ενέργεια.

Για το Περιστέρι, που προηγούνταν με 64-59 τριάμισι λεπτά πριν από το τέλος αλλά δέχθηκε σερί 7-0 κι έχασε ένα παιχνίδι που φαινόταν δικό του, ο Ρένφρο και ο Ουίλιαμς είχαν 12 και 11 πόντους αντίστοιχα.