Skip to main content

Άξιζε την νίκη η ΑΕΚ, 1-1 με τον Άγιαξ και παραμένει πρώτη

(KLODIA LATO / EUROKINISSI)

Η Ένωση απέδωσε εξαιρετικό ποδόσφαιρο, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον ''Αίαντα'' στη Νέα Φιλαδέλφεια, χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες.

Η ΑΕΚ αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ κόντρα στον Άγιαξ, κατάφερε να ισοφαρίσει αλλά και να χάσει μεγάλες ευκαιρίες για να πάρει το ματς, με το 1-1 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων στην Opap Arena. Ένα αποτέλεσμα που μετά την ισοπαλία στην Μασσαλία, αφήνει την Ένωση στην κορυφή του ομίλου.

Ο Άγιαξ ήταν εκείνος που πατούσε καλύτερα στο ξεκίνημα του παιχνιδιού και αυτός που δημιούργησε στο ματς τις πρώτες μεγάλες ευκαιρίες. Ο Στάνκοβιτς, όμως, τόσο στο 12′ όσο και στο 20′ είχε σπουδαίες αντιδράσεις στις ενέργειες των Φορμπς και Μπρόμπει. Η υπεροχή των Ολλανδών καρποφόρησε στο 30′ μετά από πέναλτι του Πινέδα στον Μπεργκβάιν. Ο ίδιος παίκτης ανέλαβε την εκτέλεση και άνοιξε το σκορ.

Η ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση και στο 35′ έφτασε κοντά στην ισοφάριση. Ο Γκόρτερ είπε ”όχι” στον Πινέδα και στην συνέχεια της φάσης ο Σιντιμπέ σούταρε άουτ. Οι φιλοξενούμενοι, πάντως, συνέχισαν να απειλούν αλλά ο κορυφαίος, Στάνκοβιτς, απέκρουσε τα σουτ των Μπεργκβάιν και Μπεργκχάους. Στο φινάλε του ημιχρόνου η Ένωση απείλησε με κεφαλιές που δεν βρήκαν στόχο από Βίντα, Αραούχο και Σιντιμπέ.

Το παιχνίδι ήταν πιο ισορροπημένο στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου. Η ΑΕΚ προσπάθησε να απειλήσει και τα κατάφερε στο 66′. Το σουτ του Γκατσίνοβιτς, όμως, απέκρουσε στη γωνία του ο Γκόρτερ ενώ στο 72′ το σουτ του Σέρβου πέρασε άουτ. Οι γηπεδούχοι πίεζαν και τελικά πήραν αυτό που άξιζαν στο 74′. Ο Άμραμπατ έκανε υπέροχη σέντρα και ο Βίντα με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο πλεκτό για το 1-1.

To σύνολο του Ματίας Αλμέιδα… σφυροκοπούσε τον Άγιαξ και έχασε νέα ευκαιρία με τον Μάνταλο, με τον Στάνκοβιτς να κάνει νέα μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Τέιλορ στο 81′, δείχνοντας την επικινδυνότητα των Ολλανδών στις κόντρα επιθέσεις. Στο 89′ ο Γκόρτερ μπλόκαρε το σουτ του Αραούχο ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Γιόνσον έχασε τεράστια ευκαιρία, με τον κίπερ των φιλοξενούμενων να κάνει σπουδαία επέμβαση στο τετ α τετ.

Το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, από τον οποίο η ΑΕΚ έχει μεγάλα παράπονα.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου Μαρσέιγ και Μπράιτον αναδείχθηκαν ισόπαλες με 2-2.

Η βαθμολογία: ΑΕΚ 4, Άγιαξ 2, Μαρσέιγ 2, Μπράιτον 1.