Skip to main content

Βράδυ Ευρώπης για τους «τέσσερις»

Οι τέσσερις ελληνικές ομάδες που μετέχουν στα Κύπελλα Ευρώπης ευελπιστούν να δώσουν συνέχεια στις εξαιρετικές εμφανίσεις των πρώτων αγώνων τους, που θα μεταφραστεί σε θετικά αποτελέσματα.

Μετά από μια μικρή ανάπαυλα, οι τέσσερις «μεγάλοι» του ελληνικού πρωταθλήματος επιστρέφουν απόψε στον ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό στίβο, με στόχο να δώσουν συνέχεια ανάλογη με εκείνη της πρώτης αγωνιστικής στους ομίλους τους, που συνοδεύτηκε από τρεις νίκες και την ήττα, με καλό ποδόσφαιρο πάντως, του Ολυμπιακού.

Ξεκινώντας από τους «ερυθρόλευκους», που μετέχουν στον 1ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ θα αντιμετωπίσει στη Σερβία την Μπάτσκα Τόπολα (19:45), που δυσκόλεψε τη Γουέστ Χαμ στο πρώτο παιχνίδι της, στο Λονδίνο.

Οι «ερυθρόλευκοι» ταξίδεψαν χωρίς τους Ιμπόρα, Σκάρπα, Φρέιρε στην αποστολή, αλλά με παρόντες Έσε και Ρέτσο.

Την ίδια ώρα θα ξεκινήσει και ο αγώνας της ΑΕΚ με τον Άγιαξ στην OPAP Arena, για τον 2ο όμιλο της ίδιας διοργάνωσης.

Η Ένωση προέρχεται από ένα «διπλό» που ακούστηκε σε όλη την Ευρώπη, εκείνο στην έδρα της Μπράιτον και η ήττα από τον ΟΦΗ εκλαμβάνεται απ΄ όλους στην ομάδα ως κακή παρένθεση.

Εφόσον οι «κιτρινόμαυροι» φτάσουν σε επίπεδο απόδοσης ανάλογο με εκείνο στο «Άμεξ» θα έχουν πολλές πιθανότητες να διπλασιάσουν τις νίκες τους και να γίνουν φαβορί για την πρώτη δυάδα, απέναντι σ΄ έναν αντίπαλο που διέρχεται μεγάλη αγωνιστική κρίση.

Στις 22:00 θα ξεκινήσει η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Μακάμπι Χάιφα στο Ισραήλ, για το 6ο γκρουπ, επίσης του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι «πράσινοι» φλέρταραν έντονα με τη δεύτερη εντός έδρας ήττα απέναντι στον ΠΑΟΚ την Κυριακή, την οποία εν τέλει απέφυγαν στο 90΄+5, αλλά στον πρώτο αγώνα τους στον όμιλο, εναντίον της Βιγιαρεάλ, ήταν «χάρμα ιδέσθαι» και απόψε στοχεύουν μόνο στη νίκη.

Ο «Δικέφαλος», τέλος, μετέχοντας στον 8ο όμιλο του Κόνφερενς Λιγκ υποδέχεται στην Τούμπα την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, με τις δύο ομάδες να έχουν ξεκινήσει νικηφόρα στο γκρουπ τους.

Η ελληνική ομάδα επικράτησε με 3-2 της Ελσίνκι στη Φινλανδία, ενώ οι Γερμανοί δυσκολεύτηκαν πολύ στην έδρα τους από την Αμπερντίν (2-1).