Skip to main content

Γιοβάνοβιτς: Με ικανοποιεί η εικόνα μας, έχουμε ισχυρό κίνητρο για να γίνουμε καλύτεροι

ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μίλησε για το επερχόμενο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Μακάμπι Χάιφα.

Τις ιδέες του ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με την Μακάμπι Χάιφα στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του Europa League ανέλυσε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην συνέντευξη Τύπου.

Ο Σέρβος είπε αναλυτικά:

Για την κόπωση μετά τα συνεχόμενα παιχνίδια και την προοπτική του +6 από την Μακάμπι:

Σίγουρα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια έχουν μεγαλύτερες εντάσεις, είχαμε και τα δύο ντέρμπι, οπότε αυξήθηκε ο αριθμός. Μέχρι τώρα ανταποκρινόμασταν καλά και ελπίζω να συνεχιστεί αυτό. Βέβαια στο τέλος συσσωρεύεται η κούραση αλλά η διάθεση και το παιχνίδι το ευρωπαϊκό σε αναγκάζει να πας με πιο υψηλούς ρυθμούς.

Από κει και πέρα, περισσότερο αφορά σε εσάς τι μπορεί να αλλάξει ένα ματς το γκρουπ. Οι προπονητές είναι πιο συντηρητικοί γιατί ξέρουν πως υπάρχουν έξι παιχνίδια με ομάδες καλές που θέλουν να διεκδικήσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση. Δεν νομίζω πως μπορεί να μας εξασφαλίσει αύριο μια ενδεχόμενη νίκη. Το ίδιο ισχύει και σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα είναι καταστροφικό. Θα πρέπει να υπάρχει διάρκεια, καλή απόδοση. Κάναμε ένα βήμα καλό, να κάνουμε και αύριο το ίδιο αλλά ακολουθούν δύο σερί ματς με την Ρεν. Θα ήταν ιδανική η νίκη αλλά δεν είναι και εύκολο.

Για ενδεχόμενο rotation:

Πάντα προσπαθούμε να έχουμε μια ενδεκάδα που θεωρούμε πως θα πάρει το παιχνίδι, βασισμένη σε ποιος είναι σε καλύτερη κατάσταση. Πάντα το σκεπτικό είναι αυτό. Μια ομάδα που θα συνδυάζει κάποια πράγματα που θα μας δώσουν το αποτέλεσμα. Το παιχνίδι μας και κάποιοι παίκτες να μας δώσουν παραπάνω δυναμική, καθώς προερχόμαστε από συνεχόμενα παιχνίδια.

Για το αν θεωρεί τον εαυτό του τακτικό προπονητή και αν ξέρει κάποιον παίκτη από τον αντίπαλο που να ξεχωρίζει:

Η τακτική είναι σημαντικό κομμάτι της δουλειάς του προπονητή αλλά δεν είναι μοναδικό. Ο ρόλος είναι σύνθετος. Υπάρχουν κι άλλα θέματα που καλύπτουν οι προπονητές. Οργανωτικά και επικοινωνιακά. Ξέρω όλους τους παίκτες της Μακάμπι, όχι δύο. Σέβομαι την Μακάμπι. Πήρε τρία σερί πρωταθλήματα. Έκανε καταπληκτικά προκριματικά πέρσι στο Champions League. Τους ξέρω όλους.

Για το αν τον προβληματίζει το γεγονός πως παρά την καλή εικόνα δεν φέρνει νίκες, όπως για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ:

Το αποτέλεσμα έχει πολλούς παράγοντες. Από την αρχή της σεζόν βλέποντας τα παιχνίδια η ομάδα βρίσκεται σε αρκετή καλή αγωνιστική κατάσταση, δείχνει αυτοπεποίθηση. Υπήρχαν πολύ καλά παιχνίδια, κάποια άλλα που είχαμε κάποια θέματα. Είναι φυσιολογικό. Μέχρι τώρα με ικανοποιεί η εικόνα μας. Είναι αρχές Οκτωβρίου, ήρθαν αρκετά νέα πρόσωπα που θέλουν χρόνο. Σε Ελλάδα και Ευρώπη η εικόνα μας, μας ικανοποιεί. Δείχνει ότι μπορούμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα όταν όλοι αποδεχθούν τον ρόλο τους στην ομάδα. Οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες. Έχουμε μεγαλύτερο ενδιαφέρον και πολλά κίνητρα που θα μας δώσουν να γίνουμε πολύ πιο καλοί στα παιχνίδια που έρχονται μπροστά μας”.

Για το αν τον προβληματίζει το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός δείχνει να δέχεται πιο εύκολα γκολ:

Μπορεί φέτος σε κάποια παιχνίδια να κάναμε κάποια λάθη που έφεραν γκολ. Είναι κάτι φυσιολογικό, σε οποιαδήποτε ομάδα. Δεν έχουμε αλλάξει το προφίλ μας. Όταν κάνεις πίεση, υπάρχουν κάποια κενά που μπορούν να καλυφθούν. Μέσα από τα παιχνίδια και τις προπονήσεις μπορούν να διορθωθούν.

Για το ποιο στοιχείο του παιχνιδιού θα ήθελε να δει να βελτιώνει ο Παναθηναϊκός:

Μέχρι τώρα κάναμε 13 παιχνίδια. 8-9 ήταν πιο υψηλού επιπέδου και σίγουρα κάθε ματς, μας δημιουργεί διαφορετικές συνθήκες. Σαν ομάδα προσπαθούμε να έχουμε μεγαλύτερες ισορροπίες εκεί που κρίνονται πάρα πολλά. Βάσει της εικόνας μέχρι τώρα θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί, πιο οργανωμένοι για να μπορούμε να είμαστε πιο αποδοτικοί για να ανανεώνουμε πιο εύκολα τις επιθέσεις για να μην δεχόμαστε ευκαιρίες από τον αντίπαλο. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει και μπορούμε να διορθώσουμε αν και είναι δύσκολο λόγω των συνεχόμενων παιχνιδιών. Είναι πράγματα και θέματα που μπορούμε να αλλάξουμε σε θέματα που μας απασχολούν, όπως πρόσφατα το transition. Επίσης βάσει των τελικών προσπαθειών, πρέπει να έχουμε καλύτερες συνεργασίες και οι επιθέσεις να είναι πιο ποιοτικές.

Iωαννίδης: Να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας

Τους παίκτες του Παναθηναϊκού εκπροσώπησε ο Φώτης Ιωαννίδης. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Γνωρίζουμε πως η Μακάμπι Χάιφα είναι μια μεγάλη ομάδα στο Ισραήλ που έχει κάνει πολλές επιτυχίες και στην Ευρώπη. Είναι μια ομάδα αρκετή σοβαρή, με καλό ρυθμό. Αυτό είναι το κύριο πλεονέκτημα που θέλει να επιβάλλει. Εμείς θα θελήσουμε να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας. Δεν την φοβόμαστε, δεν θα είναι εύκολο, όμως. Εμείς μόνο μπορούμε να το κάνουμε εύκολο. Έχουμε κάθε όπλο που χρειάζεται για να νικήσουμε και θα είναι ένα όμορφο παιχνίδι. Μόνο αυτός είναι ο στόχος μας η νίκη.

Στον όμιλο δεν είμαστε για την τρίτη θέση. Βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Αν νικήσουμε αποκτάμε πλεονέκτημα αλλά στο κεφάλι μας είναι κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και οι τρεις πόντοι θα είναι ένα σημαντικό βήμα για εμάς.

Σίγουρα είμαι κι εγώ ένας παίκτης που μπορεί να βοηθήσει την ομάδα, να είμαι ένα όπλο στα χέρια του προπονητή και θέλω να βοηθήσω την ομάδα να πάρει το παιχνίδι το αυριανό.

Είναι ένα δύσκολο πρόγραμμα αλλά αυτή είναι η δουλειά μας. Πρέπει να καθαρίζουμε το μυαλό μας, δεν υπάρχει χρόνος. Είμαστε όλοι έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τον αντίπαλο αύριο.

Θεωρώ πως είναι σημαντικό να έχεις ψυχή, καρδιά και πάθος. Μόνο το ταλέντο δεν φτάνει. Μέσα από την ομάδα, αναδεικνύονται οι παίκτες. Όλοι μας σκεφτόμαστε πρώτα την ομάδα γιατί μέσα από αυτή μπορούμε να ανέβουμε ατομικά επίπεδο, όπως κάνουμε χρόνο με τον χρόνο.