Skip to main content

Ρίχνουν τόνους Ιράν και Σαουδική Αραβία μετά τον ακυρωμένο αγώνα

Η ιρανική διπλωματία προσπάθησε να εκτονώσει την ένταση από την ακύρωση ενός αγώνα μεταξύ των Σαουδάραβων της Αλ Ιτιχάντ και του ιρανικού συλλόγου της Σεπαχάν.

Το Ιράν προσπαθεί να ηρεμήσει την άβολη κατάσταση που προέκυψε με τη Σαουδική Αραβία, μέσω του επικεφαλής της διπλωματίας του.

Ο τελευταίος απέρριψε σήμερα (4/10) την ιδέα μιας διαμάχης με τη χώρα του Κόλπου, μετά την ακύρωση αυτή την εβδομάδα (Δευτέρα) ενός ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ του σαουδαραβικού συλλόγου Αλ Ιτιχάντ και των Ιρανών της Σεπαχάν.

Η συνάντηση δεν διεξήχθη μετά από μια διαμάχη που αφορούσε την παρουσία κοντά στο γήπεδο ενός αγάλματος διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης, του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, που σκοτώθηκε σε επίθεση αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στη Βαγδάτη, στις 3 Ιανουαρίου 2020.

Η συνάντηση δεν έχει προγραμματιστεί εκ νέου αυτήν τη στιγμή. «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στον αθλητισμό να γίνει πολιτικός μοχλός», δήλωσε ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας, ο υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν.

«Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας κι εγώ ήμασταν σε επαφή», μετά την άρνηση των Ιρανών να μετακινήσουν το άγαλμα και των Σαουδάραβων να παίξουν τον αγώνα, πρόσθεσε ο Χοσεΐν Αμίρ μιλώντας στον Τύπο.

«Οι σχέσεις μεταξύ της Τεχεράνης και του Ριάντ κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και δεν πρέπει να επιτρέψουμε στον αθλητισμό να γίνει πολιτικός μοχλός στα χέρια καμίας πλευράς», συμπλήρωσε.

Το περιστατικό συνέβη ενώ Ιράν και Σαουδική Αραβία μόλις άρχισαν να συναντώνται ξανά στα αντίστοιχα εδάφη τους και όχι σε ουδέτερο μέρος, όπως συνέβαινε για επτά χρόνια, μετά το «πράσινο φως» τον Αύγουστο από την Ασιατική Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία (AFC).

Η Αλ Νασρ, η ομάδα του Κριστιάνο Ρονάλντο, έπαιξε έναν αγώνα για το Champions League Ασίας στην Τεχεράνη στις 19 Σεπτεμβρίου εναντίον της Περσέπολις, κι αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι σαουδαραβικού συλλόγου στο Ιράν από το 2016.

Χθες (3/10), η επίσης σαουδαραβική ομάδα του Νεϊμάρ, Αλ Χιλάλ, νίκησε με 3-0 τη Νασάχι Μαζανταράν στην Τεχεράνη, επίσης για το ασιατικό Champions League, με τον Βραζιλιάνο μάλιστα να σημειώνει το πρώτο τέρμα του στο νέο σύλλογό του.

naftemporiki.gr