Skip to main content

Φονέας γιγάντων ο ΟΦΗ

Η ομάδα της Κρήτης είναι η πρώτη που κράτησε στο «μηδέν» την πρωταθλήτρια στη Σούπερ Λίγκα, ενώ επικρατώντας (2-0) της νταμπλούχου άφησε τον Ολυμπιακό μοναδικό αήττητο συγκρότημα στο πρωτάθλημα.

Απόρθητο αποδεικνύεται φέτος το «Θ. Βαρδινογιάννης» για τους «μεγάλους» του ελληνικού πρωταθλήματος…

Μετά τις νίκες απέναντι σε Άρη και ΠΑΟΚ ο ΟΦΗ τρίτωσε το «καλό» στην έδρα του επικρατώντας και της πρωταθλήτριας/Κυπελλούχου Ελλάδας ΑΕΚ με 2-0, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής.

Η ομάδα του Βάλντας Νταμπράουσκας ήταν πολύ διαβασμένη και άψογα στημένη τακτικά από τον Λιθουανό προπονητή, που παράταξε μια αμυντική διάταξη με τρεις κεντρικούς αμυντικούς (Βούρος, Καρό, Πασαλίδης) για να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους στην περιοχή του Μπάουμαν, όπως κι έγινε.

Οι Ηρακλειώτες έφτασαν στους 12 βαθμούς και ανέβηκαν τέταρτοι στη βαθμολογία προσπερνώντας την Ένωση (11), που έχει αγώνα λιγότερο και θα τον δώσει την Κυριακή 8 Οκτωβρίου απέναντι στον Παναιτωλικό, στην OPAP Arena (19:30).

Οι γηπεδούχοι, που έκαναν την καλύτερη εφετινή εμφάνισή τους, θέλησαν να αιφνιδιάσουν την αντίπαλό τους και προς τούτο χρησιμοποίησαν ένα από τα όπλα της, την πίεση ψηλά στο γήπεδο.

Μια τακτική που απέδωσε αποτέλεσμα και μάλιστα πολύ σύντομα: μόλις στο 5ο λεπτό ο Μπάκιτς σέντραρε από δεξιά και ο επικίνδυνος Λουίς Φελίπε πάτησε δυνατά, σηκώθηκε κι έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Στάνκοβιτς για το 1-0.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα βρέθηκε λοιπόν από νωρίς πίσω στο σκορ και στη συνέχεια είχε αναμφισβήτητα δύσκολη αποστολή, αφού οι απουσίες ήταν πολλές και εξόχως σημαντικές: Γκαρσία, Άμραμπατ, Γιόνσον, Βίντα…

Μέχρι και ο Μάνταλος, που επρόκειτο να ξεκινήσει βασικός, ένιωσε έντονη αδιαθεσία πριν την έναρξη και δεν χρησιμοποιήθηκε, κι αν όλα αυτά προστεθούν γίνεται αντιληπτό το πρόβλημα σε δημιουργία κι εκτέλεση, με συνέπεια οι «κιτρινόμαυροι» να μείνουν για πρώτη φορά χωρίς γκολ στο εφετινό πρωτάθλημα.

Με Αραούχο, Πινέδα και Γκατσίνοβιτς στο β΄ ημίχρονο, ο «Πελάδο» προσπάθησε να δώσει στην ομάδα του περισσότερη ποιότητα. Οι Ενωσίτες άρχισαν να πολιορκούν την περιοχή του Μπάουμαν, χωρίς όμως να δημιουργήσουν τη μεγάλη φάση για την ισοφάριση.

Οι αμυντικοί του ΟΦΗ, προεξάρχοντος του Βούρου που ήταν πανταχού παρών και δεν άφηνε να περάσει τίποτα ψηλά, χαμηλά και κάθετα, «καθάριζαν» τις φάσεις εύκολα ή δύσκολα, με το χρόνο να γίνεται βρόχος για τους φιλοξενούμενους.

Οι Κρήτες αμύνονταν σωστά και προσπαθούσαν να κινηθούν στους χώρους που άφηναν οι αντίπαλοί τους, βρίσκοντας τελικά το κενό στην άμυνα της ΑΕΚ στο 83΄.

Στο σημείο εκείνο ο Βούρος πέρασε την μπάλα στον Αμπάντα, αυτός έβγαλε την κάθετη για τον Ντίκο που πρόλαβε τον Στάνκοβιτς, τον πέρασε και διαμόρφωσε το τελικό 2-0, αφήνοντας τον Ολυμπιακό μοναδική αήττητη ομάδα στη Σούπερ Λίγκα…