Skip to main content

Η Λίβερπουλ εξετάζει τις επιλογές της για τη διαιτησία

Απέναντι στην Τότεναμ οι «Κόκκινοι» δεν είδαν να επικυρώνεται το γκολ του Λουίς Ντίας, παρόλο που ο Κολομβιανός δεν ήταν σε θέση οφσάιντ.

Το ακυρωμένο γκολ του Λουίς Ντίας της Λίβερπουλ στο ντέρμπι με την Τότεναμ, με το οποίο οι «Κόκκινοι» θα προηγούνταν στο Λονδίνο, είναι μια απόφαση που έχει προκαλέσει σάλο στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Το σκορ ήταν στο 0-0, η ομάδα του Κλοπ ηττήθηκε στο τέλος με 2-1 τελειώνοντας το παιχνίδι με 9 παίκτες, ενώ δύο λεπτά μετά το τέρμα του Κολομβιανού που δεν μέτρησε οι γηπεδούχοι του Άγγελου Ποστέκογλου άνοιξαν το σκορ.

Ο Ντίας νίκησε τον τερματοφύλακα Βικάριο αλλά ο βοηθός σήκωσε τη σημαία του και ύστερα από έναν γρήγορο έλεγχο του VAR το παιχνίδι ξανάρχισε με το γκολ να έχει ακυρωθεί.

Η επανάληψη της φάσης, όμως, έδειξε πώς ο επιθετικός της Λίβερπουλ καλυπτόταν από τον τελευταίο αμυντικό της Τότεναμ και κατά συνέπεια το γκολ έπρεπε να επικυρωθεί με τη χρήση του VAR. Τι συνέβη λοιπόν στην αίθουσα VAR και το τέρμα δεν μέτρησε ποτέ;

Ο σύνδεσμος των Άγγλων διαιτητών παραδέχθηκε το σφάλμα στην επικοινωνία διαιτητή – VAR, που οδήγησε σε επανέναρξη του αγώνα χωρίς να έχουν γίνει σωστά οι απαραίτητοι έλεγχοι.

Η Λίβερπουλ εκτίμησε το ότι η ένωση διαιτητών ανέλαβε τις ευθύνες της, αλλά δεν σκοπεύει να αφήσει το θέμα, όπως φαίνεται από την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της.

«Γνωρίζουμε πλήρως τις πιέσεις κάτω από τις οποίες λειτουργούν οι διαιτητές, αλλά αυτές οι πιέσεις πρέπει να αμβλυνθούν, όχι να επιδεινωθούν, με την ύπαρξη και την εφαρμογή του VAR. Επομένως, δεν είναι ικανοποιητικό το γεγονός ότι δεν δόθηκε επαρκής χρόνος για να ληφθεί η σωστή απόφαση και ότι δεν υπήρξε καμία συνέχεια», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Ως εκ τούτου, ο σύλλογος επισημαίνει ότι «θα διερευνήσουμε το εύρος των διαθέσιμων επιλογών, δεδομένης της σαφούς ανάγκης για κλιμάκωση και επίλυση».