Skip to main content

Οι Μπακς πήραν τον Λίλαρντ κι έγιναν πρώτο φαβορί για το πρωτάθλημα

Σπουδαία μεταγραφική κίνηση για την ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που έκανε δικό της τον Ντέμιαν Λίλαρντ, έναν εκ των σούπερ σταρς του NBA

O Γιάννης Αντετοκούνμπο το φώναζε εδώ και καιρό. Σχεδόν σε κάθε συνέντευξή του. Ήθελε να παραμείνει στους Μιλγουόκι Μπακς, αλλά έχοντας την ευκαιρία να διεκδικήσει πρωταθλήματα. Πρακτικά αυτό σήμαινε την μεταγραφή κάποιου ακόμη σπουδαίου παίκτη στο πλευρό του, την ενίσχυση του ρόστερ με κάποιον άσο που θα άλλαζε την ζωή των «ελαφιών».

Η διοίκηση της ομάδας τον άκουσε και τα ξημερώματα της Πέμπτης ανακοίνωσε ένα μεγάλο «μπαμ» που προέκυψε μέσα από τριπλή ανταλλαγή.

Ένας εκ των κορυφαίων παικτών του NBA, ο Ντέμιαν Λίλαρντ, άφησε το Πόρτλαντ και έγινε παίκτης του Μιλγουόκι, ενισχύοντας σημαντικά τους Μπακς. Πέρσι είχε 32.2 πόντους μέσο όρο και 7.3 ασίστ.

Μία κίνηση που έφερε στις στοιχηματικές ιστοσελίδες τους Μπακς ως πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος!

Μάλιστα ο θρύλος του μπάσκετ, Μάτζικ Τζόνσον έγραψε στο Twitter: «Τι blockbuster ανταλλαγή! Ο Λίλαρντ πάει στους Μπακς και τους κάνει φαβορί για την Ανατολή. Φίλοι του ΝΒΑ, μπορείτε να φανταστείτε το πικ εν ρολ του Λίλαρντ και του Γιάννη; Θα είναι ασταμάτητοι».

Οι ΝτιΆντρε Έιτον, Τζρου Χόλιντεϊ, Τουμανί Καμαρά μαζί με ένα pick πρώτου γύρου του 2029 πηγαίνουν στους Μπλέιζερς. Στο Φοίνιξ καταλήξουν οι Νούρκιτς, Γκρέισον Άλεν, Νέισιρ Λιτλ και Κίον Τζόνσον.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Μπακς αναφέρει:

«Φίλαθλοι των Μπακς, σήμερα είναι μια υπέροχη ημέρα για το Μιλγουόκι! Όταν έχεις την σπάνια ευκαιρία να συνδυάσεις έναν από τους κορυφαίους παίκτες του NBA, με ένα υψηλού επιπέδου ρόστερ που έχει πολύ υψηλούς στόχους, το πραγματοποιείς. Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τον εφτά φορές All-Star, Ντέμιαν Λίλαρντ στους Μπακς.

Ο Ντέιμ είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος που η ηγετική του ικανότητα, η εμπειρία του και η ικανότητά του να παίρνει τις σωστές αποφάσεις την κρίσιμη στιγμή, θα δέσει άψογα με το γεμάτο και υψηλού επιπέδου ρόστερ που διαθέτουμε. Γνωρίζουμε ότι οι απαιτήσεις σας για την φετινή σεζόν είναι υψηλές και είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε.

Το προπονητικό camp θα ξεκινήσει την Τρίτη, υπό την ηγεσία του προπονητή μας Έντριαν Γκρίφιν, που έχει μαζί του ένα εξαιρετικό επιτελείο. Οι ομάδας μας είναι ενωμένη και αυτό περιλαμβάνει και εσάς, τους εκπληκτικούς μας φιλάθλους. Θα σας δούμε όλους στο Fiserv Forum. Πάμε Μπακς».