Skip to main content

Οι οπαδοί του Άγιαξ διέκοψαν το ντέρμπι στο 0-3

Οι χούλιγκανς του Αίαντα δημιούργησαν μεγάλης έκτασης επεισόδια μετά το τρίτο γκολ της πρωταθλήτριας Φέγενορντ, κι εκτός της διακοπής που προκάλεσαν προξένησαν και ζημιές στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα».

Ο Άγιαξ, εκ των αντιπάλων της ΑΕΚ στον 2ο όμιλο του Europa League, βιώνει τη μεγαλύτερη αγωνιστική κρίση της σύγχρονης ιστορίας του, πραγματοποιώντας τραγική εκκίνηση στην περίοδο 2023-24.

Συν τοις άλλοις, από σήμερα (25/9) έχει να διαχειριστεί και τις συνέπειες της οριστικής διακοπής τού ντέρμπι με την Φέγενορντ στην έδρα του, με υπαιτιότητα των οπαδών του και το σκορ στο 3-0 υπέρ της ομάδας τού Ρότερνταμ.

Στο 55΄ κι ενώ το ντέρμπι είχε ήδη διακοπεί δύο φορές, στο 18ο (μετά το 0-2 πετάχτηκε ποτήρι μπύρας) και 37ο λεπτό (μετά το 3-0), οι οπαδοί των γηπεδούχων ξεκίνησαν ρίψη φωτοβολίδων στον αγωνιστικό χώρο, με τον διαιτητή Γκιοζουμπούκ να αποφασίζει διακοπή.

Η κάκιστη εικόνα των γηπεδούχων, που βρέθηκαν στο 0-3 από τα γκολ των Χιμένες (9΄, 18΄) και Παϊσάο (37΄) πολλαπλασίασε την ένταση στις κερκίδες κι ανάγκασε τον διαιτητή να προχωρήσει σε διακοπή, σε συνεννόηση με την ολλανδική ομοσπονδία.

Ως τη στιγμή της διακοπής ο Άγιαξ έπαιζε με τους, Γκόρτερ, Γκάεϊ (32΄ Ρεντς), Σούταλο, Χάτο Σόσα (46΄ Σαλάχ-Εντίν), Φαν ντεν Μπούμεν, Τέιλορ, Φος, Μπερχούις, Φορμπς, Μπρομπέι.