Skip to main content

Επιτέλους, νίκη για τη Γιουνάιτεντ

Action Images via Reuters/Lee Smith

Με γκολ του αρχηγού τους οι «Κόκκινοι Διάβολοι» νίκησαν 1-0 εκτός έδρας την Μπέρνλι, ενώ η Έβερτον πήρε τους πρώτους τρεις βαθμούς της για φέτος, επίσης μακριά από το γήπεδό της.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προερχόταν από τρεις συνεχείς ήττες, οι δύο στο πρωτάθλημα απέναντι σε Άρσεναλ (3-1), Μπράιτον (3-1) και η τρίτη στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League από την Μπάγερν (4-3), στο Μόναχο.

Τρεις αγώνες στους οποίους δέχθηκε συνολικά 10 γκολ (!), αλλά τελικά ήταν η άμυνα που της έδωσε τη νίκη στο «Ταρφ Μουρ» απέναντι στην Μπέρνλι, αφού στα μετόπισθεν κράτησε το «μηδέν» και μπροστά βρήκε το γκολ της νίκης (1-0) με τον αρχηγό της, Μπρούνο Φερνάντες στο 45΄.

Να σημειωθεί ότι ο Τζόνι Έβανς «έγραψε» τη 200ή συμμετοχή του φορώντας τη φανέλα των «Κόκκινων Διαβόλων» ενώ ο αντικαταστάτης, ο Σοφιάν Άμραμπατ που μπήκε στη θέση του στο 89΄, έκανε ντεμπούτο στην Premier League.

Λίγο νωρίτερα η Έβερτον είχε πανηγυρίσει την πρώτη νίκη της στο εφετινό πρωτάθλημα μετά από τέσσερις ήττες και μια ισοπαλία, επικρατώντας εκτός έδρας με 3-1 της Μπρέντφορντ, επίσης στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής.

Η νίκη ήρθε για τα «ζαχαρωτά» μέσα σε πέντε λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, με τα γκολ των Ταρκόφσκι (67΄) και Κάλβερτ-Λιούιν (71΄). Οι μετέπειτα νικητές είχαν προηγηθεί στο 6ο λεπτό με τον Ντουκουρέ, για να ισοφαρίσει στο 28΄ ο Γένσεν.

Για την Μπρέντφορντ ήταν η πρώτη ήττα από την Έβερτον στο «Κομιούνιτι» μετά από 4 αγώνες και δεύτερη συνεχής στο πρωτάθλημα, μετά το 1-0 από τη Νιούκαστλ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ».