Skip to main content

Ονειρικό ξεκίνημα για τον Παναθηναϊκό, 2-0 την Βιγιαρεάλ

(ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Με δύο υπέροχα γκολ, ένα από τον Ιωαννίδη κι ένα από τον Σπόραρ, ο Παναθηναϊκός νίκησε την Βιγιαρεάλ στο ΟΑΚΑ με 2-0.

Πρεμιέρα με το δεξί για τον Παναθηναϊκό στους ομίλους του Europa League. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς νίκησε 2-0 απόψε την Βιγιαρεάλ στο κατάμεστο ΟΑΚΑ και πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη.

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν απόλυτα ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες να μην παίρνουν πολλά ρίσκα, να δίνουν προσοχή στα μετόπισθεν και να κυκλοφορούν την μπάλα. Οι Ισπανοί απείλησαν στο 14′ όταν ο Μοράλες απέναντι στον Μπρινιόλι σούταρε άουτ. Ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοσή του μετά το 30′ και στο 39′ άνοιξε το σκορ. Ο Κώτσιρας πέρασε την μπάλα κάθετα στον Ιωαννίδη και ο Έλληνας φορ με υπέροχο τσίμπημα της μπάλας νίκησε τον Ρέινα για το 1-0.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι είχαν ένα εξαιρετικό εικοσάλεπτο, έχασαν ευκαιρίες με Ιωαννίδη και Παλάσιος, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν την κατοχή της μπάλας από το 65′ και έπειτα αλλά να μην απειλούν.

Το τελευταίο δεκάλεπτο φάνταζε αγχωτικό για τον Παναθηναϊκό αλλά ο Σπόραρ στο 79′ με σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 2-0 σε ένα πολύ κομβικό σημείο.

Με αυτό το γκολ το Τριφύλλι… σφράγισε την νίκη και μάλιστα θα μπορούσε στις καθυστερήσεις να σκοράρει και τρίτο γκολ με τον Βιλένα και τον Μάγκνουσον.