Skip to main content

Στροφή στον αθλητισμό από την Goldman Sachs

Η διάσημη αμερικανική επενδυτική τράπεζα στοχεύει πλέον και σε δραστηριότητες που συνδέονται με εξαγορές στον αθλητικό τομέα.

Στον αθλητισμό εστιάζει η Goldman Sachs και εγκαινιάζει μια ειδική ομάδα, καθώς η διάσημη αμερικανική επενδυτική τράπεζα στοχεύει πλέον σε δραστηριότητες που συνδέονται με εξαγορές στον αθλητικό τομέα.

Η τράπεζα, μεταξύ των πιο διάσημων στον κόσμο, δημιούργησε μια ομάδα επαγγελματιών, που συνδέονται με εταιρικές εξαγορές, για να επικεντρωθούν ιδιαίτερα στον κόσμο του αθλητισμού.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Financial News, η Goldman Sachs έχει διορίσει τους Ντέιβ Ντας και Γκρεγκ Κάρεϊ (πρώην επικεφαλής του αθλητικού χρηματοοικονομικού τμήματος της Goldman Sachs) ως συνεπικεφαλής του νέου τμήματος αθλητικής επενδυτικής τραπεζικής.

Η νέα εσωτερική ομάδα που σχετίζεται με τον αθλητισμό θα επικεντρωθεί «στο παγκόσμιο αθλητικό οικοσύστημα σε όλους τους μεγάλους αθλητικούς κλάδους, συμπεριλαμβανομένων ομοσπονδιών, πρωταθλημάτων, franchises και συλλόγων, καθώς και εταιρειών που σχετίζονται με αθλητικά μέσα, ψυχαγωγία και τεχνολογία», αναφέρεται σε ένα εσωτερικό σημείωμα, το οποίο επικαλείται ο ιστότοπος Financial News.

Ο Ντας είναι επί του παρόντος επικεφαλής της νοτιοδυτικής περιφέρειας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Goldman, ενώ ο Κάρεϊ πρόεδρος του δημόσιου τομέα και των υποδομών.

Η Στέισι Σόνενμπεργκ θα συνεχίσει να ηγείται της αθλητικής οικονομικής μονάδας της Goldman, ενώ ο Μάικ Κενγουόρθι θα προΐσταται των επιχειρήσεων στην Αμερική.

Οι κύριοι εμπειρογνώμονες εξαγορών της Goldman, Άντονι Γκούτμαν και Γκονσάλο Γκαρσία, δήλωσαν στο Financia News τον Μάιο ότι η αύξηση των αθλητικών συμφωνιών στην περιοχή κατέστησε απαραίτητη την ύπαρξη ενός ατόμου αφοσιωμένου στο συγκεκριμένο τομέα.

Επιπλέον, το ενδιαφέρον του χρηματοοικονομικού κόσμου για τον αθλητισμό είναι πάντα αυξανόμενο, όπως αποδεικνύεται από τις δραστηριότητες ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων, π.χ. της CVC Capital, η οποία έχει επενδύσει -μεταξύ άλλων- στην ισπανική La Liga, καθώς και στο ράγκμπι.

Ωστόσο, παρά την αύξηση των εργασιών στον τομέα του αθλητισμού, λίγες τράπεζες έχουν επίσημη ομάδα, τουλάχιστον στην Ευρώπη: εξ ου και η απόφαση της Goldman Sachs να δημιουργήσει μια εσωτερική ομάδα για να ακολουθεί αυτούς τους τύπους εργασιών.

naftemporiki.gr