Skip to main content

Στον δήμο Αθηναίων το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο του Ζαππείου

Υπογράφηκε η συμφωνία συνεργασίας με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για την ανακαίνιση κι επαναλειτουργία του ύστερα από 11 χρόνια.

Ένα βήμα καθοριστικής σημασίας για την αναβίωση του εμβληματικού Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου Αθηνών, στην περιοχή του Ζαππείου, έγινε σήμερα (13/9) με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, και τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο.

Στο πλαίσιο του μνημονίου το Κολυμβητήριο παραχωρείται από την ΕΟΕ για 25 χρόνια στον δήμο Αθηναίων, ο οποίος αναλαμβάνει την αναβάθμιση, ανακαίνιση κι επαναλειτουργία του ύστερα από 11 χρόνια, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων των δημοτών και των αθλητών της πόλης.

Ο δήμος Αθηναίων και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα προχωρήσουν από κοινού  στην πλήρη αποκατάσταση όλων των υποδομών του και συγκεκριμένα της πισίνας, του γυμναστηρίου, των αποδυτηρίων, των γραφείων, του αναψυκτηρίου, των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και της κερκίδας κριτών.

Ο δήμος αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση και την υλοποίηση του έργου, το οποίο προβλέπει, μεταξύ άλλων, την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση των χώρων.

Παράλληλα, θα έχει την ευθύνη για τη συντήρηση του κολυμβητηρίου και τη διάθεση του αναγκαίου προσωπικού για τη λειτουργία του.

Από την πλευρά της η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα έχει, μεταξύ άλλων, την εποπτεία του συνόλου των προβλεπόμενων εργασιών, ενώ θα αναλάβει τις διαδικασίες έκδοσης των αντίστοιχων εγκρίσεων.

Το 2012 το Κολυμβητήριο ανέστειλε τη λειτουργία του λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων και τεχνικών προβλημάτων, με αποτέλεσμα οι αθλητές και οι αθλήτριες της κολύμβησης να προπονούνται σε άλλα κολυμβητήρια, ελπίζοντας κάποια στιγμή να επιστρέψουν στον εμβληματικό χώρο του Ζαππείου.

Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, υπογράμμισε: «Ένα προς ένα τα αθηναϊκά τοπόσημα που είχαν για χρόνια εγκαταλειφθεί, αποκτούν ξανά πνοή. Το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της Αθήνας και ύστερα από 11 ολόκληρα χρόνια καταφέρνουμε να το εντάξουμε ξανά στη ζωή της πόλης και των Αθηναίων».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, δήλωσε: «Είναι μια μεγάλη μέρα για το ιστορικό αυτό κολυμβητήριο και για την Ελληνική κολύμβηση, καθώς μετά από πολλά χρόνια αδράνειας και εγκατάλειψης, χάρη στη συνεργασία με τον δήμο της Αθήνας υπογράψαμε τη συμφωνία για την ανακαίνιση των εγκαταστάσεων».