Skip to main content

Κοντά στην αγορά της Έβερτον η 777 Partners

Η εταιρεία ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τον Αγγλο-Ιρανό ιδιοκτήτη των «Εφοπλιστών», Φαρχάντ Μοσίρι.

Ένα βήμα μακριά από την απόκτηση της Έβερτον βρίσκεται το fund 777 Partners.

Η εταιρεία, που θέλει να αναπτύξει ένα μοντέλο πολυϊδιοκτησίας, ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τον πλειοψηφικό μέτοχο του αγγλικού συλλόγου, Φαρχάντ Μοσίρι, μετά την είδηση ​​ότι ολοκληρώθηκε η περίοδος αποκλειστικών διαπραγματεύσεων με τον όμιλο της Νέας Υόρκης MSP Sports Capital.

Ο όμιλος 777 Partners διαθέτει ήδη αρκετούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους στο χαρτοφυλάκιό του, όπως η Σεβίλλη, η Χέρτα Βερολίνου, η Τζένοα και η Σταντάρ Λιέγης.

Ενδεχόμενη πώληση της Έβερτον θα έχει τη μορφή πώλησης ολόκληρου του πακέτου μετοχών, αφού προηγουμένως εκπληρωθούν οι απαιτήσεις της Premier League, σε μια διαδικασία η οποία μπορεί να διαρκέσει αρκετούς μήνες έως ότου ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Μοσίρι είπε στη συμβουλευτική επιτροπή οπαδών της Έβερτον τον Φεβρουάριο ότι ο σύλλογος «δεν πωλείται», αλλά φαίνεται ότι ο Αγγλο-Ιρανός επιχειρηματίας είναι πλέον πρόθυμος να το κάνει.

Παρά το γεγονός ότι έχει επενδύσει περισσότερα από 750 εκατομμύρια λίρες από το 2016, ορισμένοι οπαδοί της Έβερτον ήταν δυσαρεστημένοι με τη διαχείρισή του.

Η Έβερτον είναι χωρίς νίκη στην τρέχουσα σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ, έχοντας μόλις έναν βαθμό στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια της και ευρισκόμενη στη 18η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η ομάδα του Σον Ντάις θα επιστρέψει στη δράση την Κυριακή (17/9) μετά τη διεθνή διακοπή, με εντός έδρας αγώνα απέναντι στην Άρσεναλ.

naftemporiki.gr