Skip to main content

Απολύθηκε ο Φλικ από την Εθνική Γερμανίας

REUTERS/Lisi Niesner

Η «Μάνσαφτ» παραμένει χωρίς νίκη στους τελευταίους πέντε αγώνες της, μετρώντας τέσσερις ήττες σε αυτό το διάστημα.

Την επομένη ακόμα μιας ήττας σε φιλικό εντός έδρας αγώνα, αυτή τη φορά από την Ιαπωνία (1-4), η γερμανική ομοσπονδία (DFB) απέλυσε τον Χάνσι Φλικ.

Δύο χρόνια μετά την άφιξή του στον πάγκο της «Μάνσαφτ», ο 58χρονος προπονητής παύτηκε από τα καθήκοντά του όπως ανακοίνωσε η DFB, με τους συνεργάτες του, Μάρκους Σοργκ και Ντάνι Ρολ, να αποχωρούν επίσης από τις θέσεις τους.

Ο πρόεδρος της DFB, Μπερντ Νόιεντορφ, δικαιολόγησε την απόφαση λέγοντας ότι «η Εθνική ομάδα χρειαζόταν νέα ώθηση μετά τα πρόσφατα απογοητευτικά αποτελέσματα. Ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα γίνει στη χώρα μας χρειαζόμαστε πνεύμα ανανέωσης κι εμπιστοσύνης. Ήταν οι πιο δύσκολες αποφάσεις της θητείας μου μέχρι στιγμής».

Αποκλεισμένη στον πρώτο γύρο του τελευταίου Παγκοσμίου Κυπέλλου (2022), για δεύτερη κατά σειρά διοργάνωση, η Γερμανία παραμένει χωρίς νίκη για πέντε συνεχείς αγώνες, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων ηττών, από Βέλγιο, Πολωνία, Κολομβία και Ιαπωνία.

Η Εθνική ομάδα μετέχει ως διοργανώτρια στα τελικά του Euro 2024, από τις 14 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου. Πριν απ΄ αυτό έχει ακόμα αρκετούς αγώνες προετοιμασίας, ξεκινώντας με την υποδοχή της Γαλλίας την Τρίτη (12/9, 22:00) στο Ντόρτμουντ.

Καθήκοντα υπηρεσιακού τεχνικού θα εκτελέσει στην παρούσα φάση ο Ρούντι Φέλερ, πλαισιωμένος από τους Χάνες Βολφ και Σάντρο Βάγκνερ.

Η DFB, ωστόσο, διευκρίνισε ότι «στόχος είναι να βρεθεί ένας διάδοχος του Χάνσι Φλικ το συντομότερο δυνατό». Αλλά ο χρόνος μετρά ήδη αντίστροφα, εννέα μήνες πριν από την εναρκτήρια αναμέτρηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

naftemporiki.gr