Skip to main content

EURO 2024: Με Γιβραλτάρ και… βλέπει η Εθνική

Στόχος μια άνετη νίκη απόψε για την ομάδα του Πογέτ, για να διεκδικήσει ύστερα ό,τι μπορέσει στα εντός έδρας παιχνίδια με Γαλλία, Ολλανδία κι εκτός με Ιρλανδία.

Το Γιβραλτάρ αντιμετωπίζει απόψε (10/9, 21:45 – OPAP Arena) η Εθνική ομάδα, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του Β΄ προκριματικού ομίλου στο EURO 2024 με στόχο το 2Χ2 εντός έδρας, μετά τη νίκη επί της Ιρλανδίας (2-1) στο ίδιο γήπεδο.

Η Ελλάδα ισοβαθμεί με την Ολλανδία στη δεύτερη θέση (έχουν από έξι βαθμούς), με την ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν να έχει παιχνίδι λιγότερο και να δοκιμάζεται, επίσης απόψε την ίδια ώρα, στο Δουβλίνο.

Ο Γκουστάβο Πογέτ θα έχει εκ των πραγμάτων αρκετές αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι της Πέμπτης στο «Φίλιπς Στάντιον», καθώς Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Μάνταλος και Σιώπης συμπλήρωσαν κάρτες στην Ολλανδία.

Αντίθετα, επιστρέφει ο Μαυροπάνος που εξέτισε την ποινή του μετά την αποβολή στη Γαλλία, ενώ λόγω των απουσιών στα χαφ ο ομοσπονδιακός τεχνικός κάλεσε τον Αλεξανδρόπουλο.

Θέση στη μεσαία γραμμή διεκδικούν Πέλκας, Μπουχαλάκης και Παπανικολάου, ενώ σέντερ φορ αναμένεται να ξεκινήσει ο Γιακουμάκης αντί του Παυλίδη, με τον Γιαννούλη στη θέση του Τσιμίκα.

Διαιτητής του αγώνα στην OPAP Arena ορίστηκε από την UEFA ο Λιθουανός Μανφρέντας Λουκγιάντσουκας, για τον οποίο θα είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι σε επίπεδο Εθνικών ομάδων.