Skip to main content

Χαμένο μετάλλιο στις λεπτομέρειες για την Μεσίρη

Η νεαρή πρωταθλήτρια ήταν τέταρτη στο άλμα, σε ισοβαθμία με την τρίτη, στο παγκόσμιο Τσάλεντζ Καπ του Σομπατέλι

Στην ισοβαθμία έχασε το μετάλλιο η Αθανασία Μεσίρη στο άλμα γυναικών, στο παγκόσμιο Τσάλεντζ Καπ του Σομπατέλι, όπου κατέλαβε την τέταρτη θέση.

Η 15χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια συγκέντρωσε μέσο όρο 12,966 βαθμούς στον τελικό του αγωνίσματος, αφού είχε 12,933 β. στο πρώτο της άλμα και 13,000 β. στο δεύτερο.

Ωστόσο, έμεινε εκτός μεταλλίων στις λεπτομέρειες, αφού υστέρησε στην ισοβαθμία με την Ινδή Πρανάτι Ναγιάκ, η οποία ήταν τρίτη επίσης με μέσο όρο 12,966 β., πίσω από την Γκρέτα Μάγερ (Ουγγαρία. 13,149 β.) και την Άλις Βλκόβα (Τσεχία, 12,999 β.).

Η πρώτη ημέρα των τελικών οργάνων στην ουγγρική πόλη ολοκληρώθηκε χωρίς άλλη ελληνική παρουσία.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας απέσυρε προληπτικά την συμμετοχή του από τον τελικό των κρίκων προκειμένου να αποφύγει περιττή επιβάρυνση ενόψει του προ-Ολυμπιακού παγκόσμιου πρωταθλήματος στην Αμβέρσα (30/9-8/10), ενώ 24 ώρες νωρίτερα είχε αγωνιστεί στον προκριματικό, όπου ήταν πρώτος με 15,300 β.

Το παγκόσμιο Τσάλεντζ Καπ του Σομπατέλι, που αποτελεί για τους Έλληνες πρωταθλητές πρόβα τζενεράλε ενόψει της Αμβέρσας, ολοκληρώνεται αύριο (10/9) με το δεύτερο σκέλος των τελικών, που περιλαμβάνει άλλες τρεις ελληνικές συμμετοχές: η Αθανασία Μεσίρη στο έδαφος Γυναικών και ο Νίκος Ηλιόπουλος σε δίζυγο και μονόζυγο Ανδρών.