Skip to main content

Απών από το Davis Cup ο Αλκαράθ

Danielle Parhizkaran-USA TODAY Sports

Ο 20χρονος Ισπανός θέλει να πάρει μια ανάσα μετά τον αποκλεισμό στα ημιτελικά του US Open, με τον Ράμος να είναι ο αντικαταστάτης του στην Εθνική.

Προφανώς, είναι μια μεγάλη πρόκληση για τη «Roja» και τον προπονητή της, Νταβίντ Φερέρ.

Ο Κάρλος Αλκαράθ, που μόλις αποκλείστηκε στα ημιτελικά του US Open από τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ, αποφάσισε να παραλείψει τη φάση των ομίλων του Davis Cup, που θα διεξαχθεί στη Βαλένθια από τις 12 έως τις 17 Σεπτεμβρίου.

Το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, που όμως θα χάσει την κορυφή την προσεχή Δευτέρα καθώς εκεί επιστρέφει ο Νόβακ Τζόκοβιτς, θα αντικαταστήσει στην ισπανική ομάδα ο 35χρονος Άλμπερτ Ράμος, Νο 88 στον κόσμο.

Ο Αλκαράθ φαίνεται ότι χρειάζεται να πάρει ανάσα, μετά από ένα απαιτητικό καλοκαίρι και αφού τελείωσε την παρουσία του στις ΗΠΑ παίζοντας στον προημιτελικό και τον σημιτελικό με έναν μεγάλο επίδεσμο στο πάνω μέρος του αριστερού μηρού.

Η Ισπανία βρίσκεται στον Γ΄ όμιλο με τη Νότια Κορέα, την Τσεχία και τη Σερβία του Τζόκοβιτς. Οι Ίβηρες πρέπει να τερματίσουν σε μία από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου για να προκριθούν στο Final-8 (Μάλαγα, 21-26 Νοεμβρίου).

naftemporiki.gr