Skip to main content

Οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι ανησυχούν για τα χρήματά τους

Saudi Pro League Media Office/Handout via REUTERS

Αφού πρώτα «μοσχοπούλησαν» αρκετούς σημαντικούς παίκτες στη Σαουδική Αραβία, τώρα οι σύλλογοι της Γηραιάς Ηπείρου ανησυχούν για το αν οι σύλλογοι της χώρας αποδειχθούν φερέγγυοι.

Αφού εκμεταλλεύτηκαν τις υπέρογκες προσφορές από συλλόγους της Σαουδικής Αραβίας και γέμισαν τα ταμεία τους, τώρα οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι αμφισβητούν και ανησυχούν για τη συμμόρφωση των αραβικών ομάδων με τους οικονομικούς όρους.

Η Παρί Σεν Ζερμέν κατάφερε να πουλήσει τον Νεϊμάρ για κάτι παραπάνω από 90 εκατομμύρια ευρώ, σχεδόν απροσδόκητα. Οι Αλ Χιλάλ, Αλ Ιτιχάντ, Αλ Νασρ και Αλ Αχλί, οι τέσσερις βασικοί «παίκτες» του πρωταθλήματος της Σαουδικής Αραβίας, ξόδεψαν αφειδώς, με το έπαθλο να πηγαίνει στην Αλ Χιλάλ που εκταμίευσε 330 εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA), η οποία πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο από Τετάρτη έως Πέμπτη (6-7 Σεπτεμβρίου), σύμφωνα με τον Guardian, αναφέρθηκαν ανησυχίες από αρκετούς συμμετέχοντες σχετικά με τις εγγυήσεις πληρωμής και τα διαθέσιμα όπλα για να αμυνθούν, σε περίπτωση που οι σαουδαραβικοί σύλλογοι δεν τήρησαν τις δεσμεύσεις τους.

Σε αυτή την περίπτωση είναι η FIFA που θα φρόντιζε να επιβάλλει τις δεσμεύσεις προς τους συλλόγους της Σαουδικής Αραβίας. Ωστόσο, η κερδοσκοπική φούσκα που γεννήθηκε από αυτή τη μεταγραφική περίοδο και η οποία ωφέλησε πολλούς, πόσο πιθανό είναι να εκραγεί;

Τα ποσά των μεταγραφών κατανέμονται σε αρκετά χρόνια και οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι ανησυχούν για την τήρηση των δεσμεύσεων. Μένει να δούμε το πώς θα υποδεχθεί η Σαουδική Αραβία αυτή τη μορφή δυσπιστίας…

naftemporiki.gr