Skip to main content

Καταρρέει η μετοχή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Reuters/Paul Childs

Απώλεια 700 εκ. ευρώ κατέγραψαν χθες στο χρηματιστήριο οι «Κόκκινοι Διάβολοι», μετά τις φήμες ότι ο σύλλογος δεν είναι πια σε διαδικασία πώλησης.

«Κραχ» στο χρηματιστήριο για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετά τις φήμες ότι ο σύλλογος δεν είναι πλέον προς πώληση: μόλις χθες (5/9) οι μετοχές των «Κόκκινων Διαβόλων» έχασαν 18%, αφού υποχώρησαν ακόμη και κατά 21%.

Για τον σύλλογο της Premier League, που είναι εισηγμένος στο χρηματιστήριο από το 2012, αυτό είναι το χειρότερο αποτέλεσμα τα τελευταία 11 χρόνια από τότε που έγινε μετοχική εταιρεία, με απώλειες αξίας κοντά στα 700 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με φήμες που κυκλοφορούν τις τελευταίες εβδομάδες, η οικογένεια Γκλέιζερ στην οποία ανήκει ο σύλλογος εδώ και 16 χρόνια, αποφάσισε να αποσύρει τη Γιουνάιτεντ από την αγορά, επειδή δεν είναι ικανοποιημένη με τις προσφορές που έλαβε.

Προς πώληση από τον περασμένο Νοέμβριο, ο σύλλογος του «Ολντ Τράφορντ» έχει προσελκύσει την προσοχή του σεΐχη του Κατάρ Γιασίμ μπιν Χαμάντ αλ-Θανί και του Άγγλου εκατομμυριούχου και ιδιοκτήτη της Ineos Τζιμ Ράτκλιφ, αμφότεροι ωστόσο μακριά από τα περίπου 11 δις που ζητούν οι ιδιοοκτήτες.

Η ιδέα των Γκλέιζερς –που είχαν ανοίξει τόσο τη συνολική πώληση της εταιρείας όσο και τη συμμετοχή με μειοψηφικό μερίδιο- είναι να επιστρέψουν στην αγορά με πιο ευνοϊκές συνθήκες το 2025.

Μια χρονιά που θα έχει ήδη δει την πρώτη διοργάνωση του νέου Champions League και στην οποία θα ξεκινήσει το νέο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, χωρίς να λησμονούμε το επικείμενο Παγκόσμιο Κύπελλο σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό (2026).

naftemporiki.gr