Skip to main content

Γιοβάνοβιτς: Μεγάλη πρόκληση για τον Παναθηναϊκό

ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME

Ο Σέρβος τεχνικού του «τριφυλλιού» χαρακτήρισε δύσκολη την κλήρωση του Europa League.

Μετά το τέλος της διαδικασίας όπου έφερε απέναντι στον Παναθηναϊκό την Βιγιαρεάλ, την Ρεν και την Μακάμπι Χάιφα, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μίλησε στην κάμερα της Cosmote TV, τονίζοντας τα εξής:

«Ξέρουμε ότι είμαστε στο τελευταίο γκρουπ. Είναι δύσκολη κλήρωση όταν έχεις δύο ομάδες όπως η Ρεν τρίτη-τέταρτη στο γαλλικό, Βιγιαρεάλ στο ισπανικό, η Μακάμπι είναι μόνιμη πρωταθλήτρια στο Ισραήλ. Είναι δύσκολη αλλά ενδιαφέρουσα κλήρωση. Και στα προκριματικά οι κληρώσεις ήταν τέτοιου επιπέδου. Δύσκολη αλλά πολύ ενδιαφέρουσα και μεγάλη δοκιμασία.

Όταν μπαίνουμε σε αυτή την διαδικασία είναι λογικό ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι σαν ομάδα. Είναι μια πρόκληση. Όλες οι ομάδες είναι υψηλού επιπέδου. Μια διαφορετική διαδικασία σε σχέση με τα προκριματικά. Είναι ένα μίνι πρωτάθλημα και κάθε βαθμός είναι σημαντικός.

Europa League: Σε γκρουπ «φωτιά» ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός

Δεν την έχουμε κάνει αυτή την διαδικασία και αυτό που μπορώ να πω είναι ότι καλές προκλήσεις, μεγάλες προκλήσεις, έχοντας τις εμπειρίες από το καλοκαίρι, από την Μαρσέιγ και την Μπράγκα. Είναι μια συνέχεια. Μία μεγάλη πρόκληση μαζί με τους φιλάθλους να προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι ξεχωριστό.

Πρέπει να δούμε τον όμιλο συνολικά. Ο στόχος μας είναι σαν ομάδα, γιατί πρέπει να βάζουμε στόχους, να περάσουμε στην επόμενη φάση του Europa League. Η πορεία μας το καλοκαίρι έδειξε. Ο δρόμος των μη πρωταθλητών είναι πάντα πιο δύσκολος και δείξαμε ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε. Το επίπεδο των ομάδων είναι πολύ υψηλό επίπεδο και ένα στοίχημα για εμάς».