Skip to main content

Αυστραλία: Φυλάκιση σε ομογενή οπαδό για επίθεση σε τερματοφύλακα

Το περιστατικό έλαβε χώρα στη διάρκεια βίαιων επεισοδίων τον Δεκέμβριο του 2022 από οπαδούς της Μέλμπουρν Βίκτορι, στο ντέρμπι της Μελβούρνης με την Σίτι.

Με ποινή φυλάκισης τριών μηνών τιμωρήθηκε ο οπαδός της Μέλμπουρν Βίκτορι που πέταξε μεταλλικό κουβά με άμμο στο πρόσωπο τού τερματοφύλακα της Μέλμπουρν Σίτι, Τομ Γκλόβερ, στη διάρκεια εισβολής στον αγωνιστικό χώρο σε αγώνα του πρωταθλήματος Αυστραλίας, την περασμένη αγωνιστική περίοδο.

Ο Γκλόβερ υπέστη διάσειση κι ένα μεγάλο κόψιμο στο δεξί μέρος του προσώπου για το οποίο χρειάστηκαν δέκα ράμματα, καθώς οι οπαδοί της Βίκτορι εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο του Rectangular Stadium της Μελβούρνης στο 22ο λεπτό του τοπικού ντέρμπι, στις 17 Δεκεμβρίου 2022.

Οι οπαδοί διαμαρτυρήθηκαν με αυτόν τον τρόπο για την απόφαση οι τελικοί των πλέι οφ να διεξάγονται στο Σίδνεϊ για τέσσερα χρόνια, ανεξάρτητα από τις ομάδες που θα συμμετείχαν.

Ο 23χρονος ομογενής Άλεξ Αγγελόπουλος καταδικάστηκε σε ποινή τρίμηνης φυλάκισης από δικαστή της Μελβούρνης για το ρόλο του στο περιστατικό και του απαγορεύτηκε να παρακολουθεί αγώνες στο ίδιο γήπεδο για πέντε χρόνια.

«Εσύ και η ομάδα σου έχετε λερώσει το ίδιο το ύφασμα του ποδοσφαίρου στην Αυστραλία», είπε η δικαστής Ρόζμαρι Φάλα και συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει χώρος για τέτοιου είδους προσβολές σε κανένα άθλημα, ειδικά για ένα άθλημα που ισχυρίζεται ότι αγαπάς».

Ο δικηγόρος του Αγγελόπουλου, Ντέρμοτ Νταν, άσκησε έφεση κατά της ποινής, η οποία περιλαμβάνει επίσης εκτεταμένες τυχαίες εξετάσεις για ναρκωτικά και επίβλεψη για 18 μήνες. Ο νεαρός οπαδός αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση ως την εκδίκαση της έφεσης, στις 12 Δεκεμβρίου.

Η δικαστής έκανε δεκτό το αίτημα της έφεσης με εγγύηση, σημειώνοντας ότι εάν αρνούνταν ο Αγγελόπουλος θα κατέληγε να εκτίσει την ποινή πριν την εκδίκαση της έφεσής του.

Από την πλευρά του, ο Νταν είχε ισχυριστεί ότι εκείνη την εποχή ο πελάτης του ήταν εθισμένος στο ναρκωτικό κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη και πως έκτοτε έχει επιδείξει μεταμέλεια.

Το ντέρμπι της Μελβούρνης διακόπηκε μετά την εισβολή των οπαδών και ολοκληρώθηκε μετά από περίπου τέσσερις μήνες, με τη Σίτι να παίρνει τη νίκη με 2-1.

Πηγή: Reuters