Skip to main content

Ισπανία: «Επείγουσα» συνεδρίαση τη Δευτέρα για το θέμα Ρουμπιάλες

REUTERS/Juan Medina

Στροφή 180 μοιρών και από τον προπονητή της γυναικείας ομάδας, ο οποίος πλέον καταδικάζει την ενέργεια.

Η εθνική ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Ισπανίας συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση αφότου η FIFA έπαυσε τον Λουίς Ρουμπιάλες από τα καθήκοντά του λόγω της συμπεριφοράς του στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών, όπου πανηγύρισε τη νίκη της ομάδας του φιλώντας στο στόμα την Τζένι Ερμόσο.

Η ομοσπονδία κάλεσε τους επικεφαλής των περιφερειακών παραρτημάτων της χώρας να συμμετάσχουν σε μια «έκτακτη και επείγουσα» συνεδρίαση τη Δευτέρα για να συζητήσουν την κατάσταση, ενώ παράλληλα η πειθαρχική επιτροπή της FIFA ερευνά το περιστατικό.

Οι πιέσεις προς τον Ρουμπιάλες να παραιτηθεί ή η ένωση να τον απομακρύνει αυξάνονται. Οι προπονητές τόσο της πρωταθλήτριας γυναικείας ομάδας, Χόρχε Βίλδα, όσο και της ανδρικής εθνικής, Λουίς ντε λα Φουέντε, καταδίκασαν τη συμπεριφορά του Ρουμπιάλες το Σάββατο.

Οι δηλώσεις έχουν βαρύνουσα σημασία, καθώς και οι δύο είχαν υποστηρίξει δημοσίως τον Ρουμπιάλες στη συνεδρίαση του συνδέσμου την Παρασκευή, χειροκροτώντας από την πρώτη σειρά καθώς ο Ρουμπιάλες έλεγε επανειλημμένα ότι δεν θα παραιτηθεί.

Τα γεγονότα που έλαβαν χώρα μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών από την Ισπανία «ήταν εντελώς ανόητα και δημιούργησαν μια άνευ προηγουμένου κατάσταση», ανέφερε ο Βίλδα σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι καταδίκασε «κάθε σοβινιστική συμπεριφορά», ενώ σημείωσε ότι ο Ρουμπιάλες ζήτησε συγγνώμη.

Ο Βίλδα ίσως δεν είχε άλλη επιλογή από το να προβεί σε δημόσια δήλωση, αφού το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού του ενώθηκε με τις παίκτριες της εθνικής ομάδας και αρνήθηκε να συμμετάσχει σε άλλους αγώνες μέχρι να απομακρυνθεί ο Ρουμπιάλες.

@Focus.films.on/Handout via REUTERS

Η οργή έχει αυξηθεί στην Ισπανία και σε όλο τον κόσμο για τις ενέργειες του Ρουμπιάλες και τις δικαιολογίες του. Ο ίδιος επέμεινε ότι το φιλί ήταν συναινετικό, κάτι που η Ερμόσο αρνήθηκε. Η ομοσπονδία έχει μέχρι στιγμής υποστηρίξει τον Ρουμπιάλες και το Σάββατο απείλησε να κινηθεί νομικά εναντίον της παίκτριας. Ο Ρουμπιάλες έκανε επίσης μια άσεμνη χειρονομία για να πανηγυρίσει ένα γκολ κατά τη διάρκεια του αγώνα, πιάνοντας τον καβάλο του ενώ δίπλα στεκόταν η βασίλισσα Λετίθια και η κόρη της.

Διαβάστε ακόμη

Τζένι Ερμόσο: Δεν συναίνεσα στο φιλί με τον πρόεδρο της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου