Skip to main content

Μουντιάλ Γυναικών: Παραιτείται ο πρόεδρος της Ισπανικής Ομοσπονδίας μετά το φιλί στην αρχηγό της ομάδας

REUTERS/Hannah Mckay

Τον κατακεραύνωσε ο Σάντσεθ.

Ο Λουίς Ρουμπιάλες θα παραιτηθεί την Παρασκευή από πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, μετά τη διεθνή κατακραυγή αφού φίλησε στο στόμα παίκτρια της Ισπανίας, στην απονομή του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών.

Το αφεντικό του ποδοσφαίρου θα παραιτηθεί την Παρασκευή μετά από μια εβδομάδα αλληλοκατηγοριών, όπως ανέφεραν πρώτα τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης το βράδυ της Πέμπτης.

Μετά τη νίκη της Ισπανίας στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου απέναντι στην Αγγλία την Κυριακή, ο Ρουμπιάλες άρπαξε την Ισπανίδα μέσο Τζένι Ερμόσο και της έδωσε ένα φιλί στα χείλη κατά τη διάρκεια της απονομής των μεταλλίων, ενώ αργότερα αστειεύτηκε ότι θα πάρει την ομάδα στην Ίμπιζα και θα παντρευτεί την Ερμόσο εκεί.

Η Ερμόσο δήλωσε σε ένα βίντεο στο Instagram Live μετά: «Ε, δεν μου άρεσε».

Ο ζήτησε σχεδόν συγγνώμη, λέγοντας ότι δεν είχε κακή πρόθεση κι ότι η ενέργειά του ήταν «πάνω στην στιγμή». Αλλά η συγγνώμη του δεν ήταν αρκετή για τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος κατακεραύνωσε τον Ρουμπιάλες και χαρακτήρισε τις ενέργειές του «απαράδεκτες».

REUTERS/Juan Medina

Μετά το φιλί, οι Ισπανοί πολιτικοί άσκησαν ευρεία κριτική στον Rubiales. Η υπουργός Ισότητας Ιρένε Μοντέρο δήλωσε ότι το φιλί ήταν μια επίδειξη «σεξουαλικής βίας». Ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μικέλ Ιθέτα πρόσθεσε ότι ήταν «απαράδεκτο».

Μουντιάλ Γυναικών: Σάλος με τον πρόεδρο της Ισπανικής Ομοσπονδίας – Φίλησε παίκτρια στο στόμα

Μετά το περιστατικό, ο Ρουμπιάλες συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας την Παρασκευή, όπου αναμένεται τώρα να παραιτηθεί, κάτι που μετέδωσε πρώτη την Πέμπτη η ισπανική Cadena Ser.

Η ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ξεκίνησε εσωτερική έρευνα για το αν ο Ρουμπιάλες παραβίασε το πρωτόκολλο κατά του σεξισμού, ενώ η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία FIFA ξεκίνησε πειθαρχική διαδικασία εναντίον του την Πέμπτη.

Κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Κυπέλλου Γυναικών με την μεγαλύτερη τηλεθέαση που έγινε ποτέ, η Ισπανία νίκησε την Κυριακή την Αγγλία με 1-0 στον τελικό του Σίδνεϊ χάρη σε ένα γκολ της Όλγα Καρμόνα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Πηγές: El Pais, Politico