Skip to main content

ΠΑΟΚ: Επικράτησε 3 -0 του Αστέρα Τρίπολης με «οδηγό» τον Ζίβκοβιτς

ΑΠΕ – ΜΠΕ

2 γκολ από τον Ζίβκοβιτς στην Τούμπα, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος

Σε ρόλο ηγέτη και πάλι ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς οδήγησε τον ΠΑΟΚ σε άνετη επικράτηση επί του Αστέρα Τρίπολης, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Super League.

Η εξέλιξη, πάντως, θα μπορούσε να είναι αρκετά διαφορετική, αν το πέναλτι του Χουάν Μιριτέλο (41’) δε σταματούσε στο δοκάρι της εστίας του Ντόμινικ Κοτάρσκι, με το σκορ στο 1-0. Ο Τόμας Μουργκ, με το πρώτο του γκολ από τις 5//4/2022, είχε ανοίξει το σκορ στο 22’, για να ακολουθήσει το σόου του Ζίβκοβιτς (54’, 59’). Λίγα πράγματα, πάντως, από την ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς.

Ο Αστέρας πλησίασε στο γκολ στο 18’, με τον Ρετζίς Κρέσπι να αναγκάζει σε δύσκολη επέμβαση τον Κοτάρσκι.

Οι γηπεδούχοι, όμως, βρήκαν πρώτοι γκολ χάρη στην πίεση. Ο Τάισον έκλεψε την μπάλα, τροφοδότησε τον Στέφαν Σβαμπ κι αυτός τον συμπατριώτη του Μουργκ που πλάσαρε εύστοχα με το αριστερό για το 1-0.

Στο 40’, ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε κακό υπολογισμό, ο Μιριτέλο τον πρόλαβε και κέρδισε πέναλτι. Ο παθών ανέλαβε την εκτέλεσή του, αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της εστίας του Κοτάρσκι.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε αποφασισμένος στο δεύτερο μέρος και με τον Ζίβκοβιτς σε τρομερά κέφια «καθάρισε» το ματς μέσα σε έξι λεπτά. Αρχικά στο 54’, σε αντεπίθεση, ο Τάισον βρήκε με τύχη τον Σβαμπ, αυτός γύρισε στον Σέρβο που αφύλακτος στο δεύτερο δοκάρι δεν είχε πρόβλημα για το 2-0. Μπράντον Τόμας (56’) και Γιάννης Μιχαηλίδης (57’) αστόχησαν, αλλά ο Ζίβκοβιτς δε λάθεψε.

Το 3-0 έμεινε μέχρι τέλους, με τον Κοτάρσκι να σταματάει τις προσπάθειες των Ρέγκις (79’) και Βασίλη Μάντζη (83’) ενώ κι η ατομική προσπάθεια του Γιάννη Κωνσταντέλια στο 87’ δεν είχε την επιθυμητή κατάληξη.